Muzikanti dětem nabídli atraktivní program. Vybralo se 134.000 korun

IMG 4171Na sluncem prozářeném náměstí se v sobotu 27. května sešli hudebníci, aby podpořili 11. ročník charitativního koncertu Muzikanti dětem. Jeho výtěžek, určený pro organizace pomáhající zdravotně, pohybově nebo jinak tělesně či mentálně postiženým dětem a mládeži, putoval do Tasova pro Aliteru, dříve občanské sdružení Slepíši.

Program zahájil orchestr Základní umělecké školy pod vedením Martina Karáska s pěveckým sborem Andante Heleny Valové. V jejich podání zazněly písně od známých interpretů, např. Bruna Marse či Pink Floyd. Poté vystoupila meziříčská kapela MySami, bouřlivě vítaná svými fanoušky. Následovaly skupiny Vzhůru a níž, meziříčští The Suspenzors s nezbytnými suspenzory na oblecích, Poetika, Dextreat a zlatým hřebem večera s typickou image Laura a její tygři. Bílé košile, černé kalhoty, kravaty i brýle, dokonale vypilovaná choreografie, nechybělo nic z toho, co je pro tuto skupinu typické.

Technické přestávky vyplňovaly soutěže s tématickými otázkami pro děti i dospělé. Pro děti byl připraven bohatý doprovodný program, malování portrétu přes sklo, skákací hrad i trampolína, interaktivní výstava v předsálí kina.

V průběhu odpoledne a večera převzala z rukou starosty města Radovana Necida a pořadatelů koncertu ředitelka Alitery, Tereza Axmanová, dva šeky. První, partnerský, nesl po odečtení nutných nákladů na realizaci koncertu částku 88.720 korun. Druhý, sestávající se z tržby na občerstvení, příspěvků v kasičkách a prodeje upomínkových předmětů s logem Muzikanti dětem, ukázal překvapivou částku 45.126 Kč.

Celková částka za jedenáct ročníků koncertů Muzikanti dětem se tak vyšplhala na 1.389.966 korun.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.