Premiéra filmu místních rybářů přilákala do kina spoustu diváků

3U příležitosti 125. výročí od založení pobočného spolku Moravského rybářského svazu ve Velkém Meziříčí nechali natočit jeho členové film. Hodinový dokument mapuje historii rybářství v našem městě od počátků po současnost a představuje divákům unikátní dobové záběry. Režie se ujal Libor Smejkal.

V úterý 12. října se v kinosále Jupiter clubu konala premiéra uměleckého dokumentárního filmu Sportovní rybáři ve Velkém Meziříčí. Akce se konala v rámci setkání Vlastivědné a genealogické společnosti a za účasti široké veřejnosti. Předsedkyně společnosti, Helena Švecová, se zhostila uvedení snímku a předala slovo předsedovi výboru pobočného spolku Miloslavu Valovi. Po zhlédnutí filmu následovala beseda s tvůrci. Na dotazy odpovídali režisér Libor Smejkal a členové spolku Miloslav Vala, Bohumír Machát a Vladimír Dřímal. Diskutovalo se o neobyčejných historických záběrech, o místě zvaném Peklo, jehož zatopením vznikla přehrada Mostiště, o původním názvu části řeky Oslavy – Radostínka, a o spoustě dalších zajímavostí.

Dokument vznikl za finanční podpory města Velké Meziříčí a bude v brzké době bude zveřejněný na jeho Youtube kanálu.

Zuzana Najtová

2

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.