V rámci ZUŠ Open se představili nadaní žáci

12V Meziříčí se po dvou letech uskutečnil festival ZUŠ Open. Svůj um v něm ukázali žáci hudebního, výtvarného, tanečního i literárně dramatického oboru.

Taneční a literárně dramatický podvečer se konal v úterý 24. května ve velkém sále Jupiter clubu. Den nato jste mohli žáky místní základní umělecké školy potkat hned na několika místech ve městě, a to v prostorách radnice, v Novém Svitu a opět v Jupiter clubu, kam se vystupující přesunuli z náměstí kvůli nepříznivému počasí. Festival zakončil koncert duchovní hudby ve farním kostele sv. Mikuláše. Zde zazpívali členové Pěveckého sdružení Campanula Jihlava, Dětského pěveckého sboru resonance ZUŠ Třebíč a Pěveckého sboru Andante včetně žáků ZUŠ Velké Meziříčí.

Celostátní happening základních uměleckých škol ve veřejném prostoru se koná od roku 2016 z iniciativy Nadačního fondu Magdalény Kožené.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.