Ženy se zúčastnily derby v Havlíčkově Brodě

7B7AC605-5744-4B81-955C-6C79C340831FV prvním kole nové sezóny naše družstvo žen zajíždělo na derby Vysočiny, a to do Havlíčkova Brodu. Začátek hry byl v režii Havlbrodských, kdy naše družstvo od začátku promarnilo spoustu vyložených brankových příležitostí, v obraně měli velké potíže a dostávaly tak zbytečně jednoduché góly. Ale díky výbornému výkonu Jarmily Šabacké byly stále na dostřel. V posledních 15 minutách prvního poločasu se obrany obou týmu více otevřely, a našlo se více prostoru na brankovištích, a tím začalo padat i více gólů. V prvním poločase jsme neviděli úplně pohlednou hru, ale naše děvčata se v posledních 2 minutách sebraly, zabojovaly a dotáhly poločas do remízy (14:14).

Druhá polovina začala jako krásná ukázka fungující obrany a realizace úkolů ze šatny. V brance se předvedla Petra Šiplová když pro soupeře na celých 12 minut zavřela branku. Naopak ale velkomeziříčské skórovaly hned 8x a odskočily tak na pohodlný náskok (14:22). Najednou začaly fungovat všechny jednoduché principy házené – posouvání míče rychle kolem obrany soupeře, rychlé protiútoky, a i individuální činnosti. Konečné skóre 32:21 si naše děvčata zasloužila, protože předvedla pěkný týmový výkon, který musíme pochválit.

Slova trenéra:
Musím přiznat, že po první půlce jsem se docela bál, že zápas bude dlouhý boj. Bylo celkem zřejmé, že na hřišti jsme byly lepší, ale nemohly jsme najít náš rytmus a tempo hry. Ale začátek druhého poločasu zabil naději na vítězství Havlbrodských a já jsem opravdu šťastný, že náš tým zvládl toto prvoligové derby. Samozřejmě nebylo všechno podle představ a pořad musíme na tréninku zapracovat na některých věcech, ale příští víkend budeme mít odvetu proti Vršovicím, se kterýma jsme odehráli zápas v Českém poháru. To budeme už v plné sestavě a jestliže budeme hrát stejně jako v sobotu druhou půli, tak jsem si jist, že můžeme udělat pozitivní výsledek.

Hrály: Závišková Kateřina (8/3), Pacalová Lenka (6), Cahová Kristýna (2), Puffer Natálie Nicole (1), Doležalová Romana (3), Borkovcová Tereza (2), Kuřátková Klára (1), Vodná Anna (3), Pospíšilová Markéta (5), Holíková Lenka (1), Šabacká Jarmila, Šiplová Petra, Koudelová Natálie. Trenérem byl Lafon Quentin.

Kateřina Závišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.