Výprava mladých házenkářů na festivalu v Lovosicích měla úspěch

Mini1V termínu 2. – 4. 9. 2022 se naše družstva minižáků, mladších a starších žáků zúčastnila 9. ročníku Házenkářského festivalu v Lovosicích. Jedná se o jeden z největších a kvalitativně nejlepších turnajů v rámci ČR. Ve třech kategoriích se turnaje zúčastnilo celkem 72 týmů ze 3 zemí. Součástí turnaje byl i doprovodný program. Na sobotní večer bylo připraveno extraligové utkání mužů Lovosice – Plzeň, které se odehrálo na tamním zimním stadionu.

Minižáci

Minižáci odehráli skvělý turnaj, kdy se jim podařilo získat stříbrné medaile za druhé místo a obhájit tak loňský úspěch.
Turnaj minižáků se hrál na venkovních hřištích s umělou trávou za horkého počasí. Zúčastnilo se ho 24 týmů rozdělených do 4 základních skupin. Hrací doba jednoho utkání byla 2 x 10 minut.

Náš oddíl byl požádán, zda by nepostavil do turnaje dvě družstva, čemuž jsme s radostí vyhověli.
Naše šedé družstvo, složené převážně z kluků, kteří budou hrát v této kategorii ještě i příští sezónu a nováčků na takovémto velkém turnaji, prohrálo ve skupině 2 utkání. Ve čtyřech případech se jim podařilo zvítězit což mile překvapilo nejen naše trenéry a kluci tak v základní skupině obsadili 3. místo, což je poslalo do bojů o celkové 9. – 16 místo.

Tam nejprve jeden zápas vyhráli a ve zbylých dvou odešli těsně poraženi.

Konečné 12. místo z 24 účastníků je krásným umístěním ve které jsme jako trenéři nedoufali, a zároveň závazkem do další práce v tréninku.
Náš modrý tým odehrál ve skupině A pět utkání. Jelikož se podařila všechna vyhrát, postoupili kluci z prvního místa do čtvrtfinále mezi nejlepších osm týmů.

Ve čtvrtfinále se kluci velmi dobře připravili na výborný tým Jičína 2 a po zásluze postoupili do nedělního semifinále.

V nervózním utkání proti slovenskému týmu Legends Šal'a se nedařilo, a v poločase prohrávali. Po trenérské domluvě se kluci vrátili k tomu, co jsme si předsevzali a utkání otočili do vítězného konce. Po utkání zavládla obrovská radost.

Ve finále celého turnaje v kategorii minižactva nás čekal suverénní Jičín 1, který do té chvíle naděloval soupeřům jako Ježíšek o Vánocích.
Naši kluci se však neskutečně semkli a šli do utkání s cílem vyhrát. Samotné finále nabídlo dramatickou podívanou. Před početnou diváckou kulisou čekající na vyhlášení, a za podpory našich starších žáků jsme vstoupili do utkání lépe a ujali se vedení které soupeř stáhl až těsně před poločasem. Ve druhém poločase se situace otočila a najednou to byl soupeř kdo tahal za delší konec. Kluci ještě vytáhli zbytky sil a v poslední minutě vyrovnali. Následoval rozstřel v podobě sedmimetrových hodů. Ten vyhrál soupeř a co se dělo poté je něco, co přináší snad jen sport. Na jedné straně slzy štěstí, na druhé slzy smutky. Ty emoce. Zklamání na naší straně bylo obrovské. Kdo neviděl, neuvěří.

Naši kluci tak převzali krásné stříbrné medaile, pohár a dárkový šek na odběr zboží v hodnotě 10 tisíc korun což je parádní výsledek. Jen tak dál.

Navíc náš Filip Ambrož byl vyhlášen nejlepším brankářem celého turnaje.

Kluci zaslouží velikou pochvalu za výbornou, nejen sportovní reprezentaci našeho oddílu a města.

Pořadatelům děkujeme za možnost postavit do turnaje dva týmy, kluci si skvěle zahráli a byla to pro ně skvělá škola.

Utkání:

VM šedá:
VM – HBC Jičín 1 6:39
VM – TJ Kostelec nad Labem 16:6
VM – TJ Slavoj Děčín 16:10
VM – HSK Legends Šaľa 16:33
VM – TJ Sokol Vršovice Praha 2 – 16:5
Skupina o 9. - 16. místo
VM – TJ JM Chodov 19:12
VM – TJ Sokol Vršovice Praha 1 12:15
VM – TJ Kostelec nad Labem 1 20:24

VM modrá:
VM – Lovci Lovosice 1 28:19
VM – TJ Sokol Úvaly 24:7
VM – TJ Lokomotiva Česká Lípa 27:6
VM – HC Elbflorenz 2006 e.V. 27:12
VM – TJ Sokol Vršovice 1 26:8

Čtvrtfinále:
VM – HBC Jičín 2 28:11

Semifinále:
VM – HSK Legends Šaľa 24:19

Finále:
VM – HBC Jičín 1 22:23 po 7metrových hodech.

Hráli:
Modrá: Fialka Erik, Živčic Pavol, Chadim Lukáš, Ambrož Filip, Winterling Tobiáš, Kalina Tomáš, Stoklasa David, Peterka Jonáš, Novotný Václav,
Šedá: Musil Jakub, Řezáč Matyáš, Vejmělek Erik, Šikula Ondřej, Vitek Jakub, Michlíček Jiří, Janoušek Jan.

Trenér: David Stoklasa
Vedoucí družstva, kameramani doktoři a mentální kouči: Milan Musil, Stanislav Chadim.

Mladší žáci

Mladší žáci v základní skupině sehráli celkem 5 utkání. V prvním zápase nás čekal soupeř z Chodova, se kterým si kluci bez problému poradili a vyhráli 18:6. V druhém zápase jsme nastoupili proti týmu z Kostelce nad Labem. Bohužel jsme k němu přistoupili velice vlažně, a nedokázali jsme si vypracovat větší náskok, a celý zápas se tahal na obě strany. Nakonec se nám podařilo skóre převalit na naši stranu a vyhráli jsme 15:13.

V dalším zápase jsme narazili na domácí tým Lovosice 1. Od začátku jsme tahali za kratší konec a zápas jsme prohráli 8:14. V základní skupině nás ještě čekali dva zápasy a pokud jsme chtěli postoupit do čtvrtfinále, tak jsme museli oba dva vyhrát. Postupně jsme nastoupili pro týmu Elbflorenz 2 a Vršovice 1. Kluci k těmto zápasům nastoupili svědomitě, od začátku udržovali naše tempo hry a soupeřům nic moc nedovolili. S týmem Elbflorenz 2 jsme vyhráli 24:15 a s týmem Vršovice 2 jsme vyhráli 24:2. Obsadili jsme druhé místo v základní skupině a postoupili do čtvrtfinále mezi 8 nejlepších týmů. Ve čtvrtfinále nás čekal vítěz další základní skupiny, tým Louny. Začátek zápasu byl velice vyrovnaný, kde se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Bohužel naší nedisciplinovaností a nedodržováním pokynů se soupeři podařilo odskočit na 4 branky a bohužel zápas jsme prohráli 12:16. Tímto výkone jsme byli odkázáni na souboje o 5.-8. místo. V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu Úvaly 1. Celý zápas byl vyrovnaný bez větších chyb na obou stranách. Bohužel nakonec se štěstěna přiklonila na stranu soupeře a tento zápas jsme prohráli o jednu branku v poměru 15:16. Poslední zápas nás čekal souboj o 7.-8. místo s týmem z Děčína. V tomto zápase jsme již díky zranění některých hráčů nemohli nastoupit v plné sestavě, ale i tak se zbytek hráčů snažil poprat o co nejlepší výsledek. S Děčínem jsme prohráli 5:13 a obsadili jsme tak konečné 8. místo na turnaj. Z celkového počtu 24. týmů, které na tomto turnaji startovali, to považujeme za úspěch. Turnaj nám ukázal, kde máme mezery a na čem musíme v trénincích zapracovat.

Výsledky:

Skupina:

VM – Chodov 18:6
VM – Kostelec n. L. 15:13
VM – Lovosice 1 8:14
VM – Elbflorenz 2 24:15
VM – Vršovice 1 24:2

Čtvrtfinále:
VM – Louny 12:16

O 5.-8. místo:
VM – Úvaly 1 15:16

O 7.-8. místo:
VM – Děčín 5:13

Hráli:
Drápela Tomáš – Ambrož David, Fexa Nikolas, Homola Martin, Jelínek Martin, Kadlec Adrian, Karásek Samuel, Peterka Luboš, Prokeš Matyáš, Raus Tomáš, Smejkal Jakub, Tyl Tobias, Winterling Šimon

Trenéři: Martin Krejčí, Jiří Holý
Vedoucí družstva: Luděk Karásek

Starší žáci

V kategorii starších žáků se představilo celkem 24 kvalitních týmů. Družstva byla rozdělena do čtyř základních skupin. Poté se hrála utkání o umístění.

My jsme se v základní skupině postupně střetli s týmy Horka nad Moravou, Dukla Praha 1, Lovosice 2, Náchod a Centrum Haná. Náš prvotní cíl byl skončit do druhého místa a tím si zaručit postup do čtvrtfinále. Kluci do turnaje vlétli s obrovským elánem a celou základní skupinu naprosto ovládli s bilancí pěti výher a celkovém skóre 101:45! Ve čtvrtfinále na nás čekal pražský tým z Chodova. Přesvědčivé vítězství 23:14 nás posunulo do boje o medaili, kterou jsme všichni opravdu chtěli. V semifinále se proti nám postavil německý tým Magdeburgu. Utkání bylo hodně vypjaté, ale herní i fyzická kvalita se nakonec projevila a po právu jsme slavili postup do finále výsledkem 18:12.

Ve finále jsme se střetli s Duklou 2, po konečném hvizdu se pro nás bohužel radoval soupeř, který zvítězil rozdílem čtyř branek.

I když finále neklaplo podle našich představ, jsme s výkony našich kluků spokojeni. Druhé místo na takto kvalitně obsazeném turnaji je velký úspěch, a hlavně příslib do nadcházející sezóny. Navíc Štěpán Fiala byl vyhlášen nejlepším hráčem celé kategorie! Nicméně jeden úspěšný turnaj nedělá celou sezónu a bez poctivého a pracovitého tréninku nebude...

Výsledky:

VM – Horka nad Moravou 21:11
Dukla 1 16:7
Lovosice 2 30:8
Náchod 18:11
Centrum Haná 16:8
Chodov 23:14
Magdeburg 18:12
Dukla 2 17:21

Sestava a branky: Daniel Červený – Štěpán Fiala (41), Ondřej Trifanov (38), Adam Krejčí (31), Tomáš Jelínek (24), Vítek Smejkal (5), Matyáš Fialka (5), Matouš Fiala (5), Filip Hradecký (4), David Bradáč (4), Tomáš Klíma (1)

Trenéři: Petr Kavka, Radek Navrátil, Petr Kaštan
Vedoucí družstva: Vlaďka Kaštanová

Trenéři házené

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.