Proběhla Pardubice Open atletika handicapovaných

IMG 4907Rychlý nástup chladného a deštivého počasí po parném létě nás letos mnohé zaskočil.

Nejinak na tom byli i organizátoři atletického mítinku handicapovaných sportovců Pardubice Bez Bariér OPEN, který se konal v neděli 18. září 2022 na Městském atletickém stadiónu. Téměř osmdesát odvážlivců přijelo do Pardubic z celé České republiky i ze zahraničí a bojovali o pamětní medaile i skvělé výkony. Z velkomeziříčského sportovního klubu se zúčastnil Radek Coufal, sportovec, který se stále ještě učí a získává zkušenosti především na závodech.

IMG 4868Radek sportoval v disciplínách hod diskem, oštěpem a vrhu koulí. Chladné počasí nepřálo mnoha sportovcům a výsledek ve vrhu koulí 6,15 m byl pro Radka podprůměrný, 5. místo tomu odpovídalo. V další disciplíně hodu oštěpem Radek hodil 14,22 m, tento výkon překvapivě stačil na 2. místo. Hod diskem již proběhl za teplejšího počasí a tomu odpovídaly i výkony. Radek hodil 17 m a tento výkon ho posunul na 1. místo ve své kategorii.

Sportovní klub děkuje Národní Sportovní Agentuře, městu Velké Meziříčí, Kraji Vysočina, firmě Wiegel CZ žárové zinkování, obci Vídeň, Lavičky a Bory a Jiřímu Táborskému za finanční podporu v roce 2022.
Mediálním partnerem jsou NovinyVM.cz a Velkomeziříčsko.

Jiří Charvát, předseda
Handicap Sport Club Velké Meziříčí, z. s.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.