Na mistrovství ČR si naši atleti nevedli špatně

Neufuss 1O víkendu 25. a 26. února 2023 se v ostravské atletické hale konalo mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Na start soutěží se postavilo 23 atletů z pěti oddílů Vysočiny.

Závodníci z Vysočiny vybojovali sedm medailí, z toho dvě zlaté, tři stříbrné, dvě bronzové a několik finálových umístění.

Mikuláš Dreisig (Atletika Jihlava) vybojoval titul mistra republiky v běhu na 400 m dorostenců a stříbrnou medaili z poloviční tratě. Druhý titul pro Vysočinu získala Renata Láníková (Spartak Třebíč) ve skoku vysokém dorostenek. Stříbrnou medaili si odvezla Klára Vavřinová (Atletika Jihlava) v běhu na 60 m překážek dorostenek. Bronzovou medaili vybojovala Nikola Musilová (Atletika Jihlava) ve finále běhu na 60 m dorostenek.

K medailistům z halového šampionátu patří i naši atleti Sára Pavlidu a Tomáš Neufuss.
Sára Pavlidu po loňské stříbrné medaili z mistrovství republiky na dráze v dálce dorostenek přidala medaili stejné hodnoty i v kategorii juniorek.
Tomáš Neufuss obsadil ve výšce juniorů 3. místo – stejným výkonem jako druhý Tomášek (AK Olomouc), ale horším počtem pokusů. Ve trojskoku mu unikla medaile o 12 centimetrů a obsadil 4. místo.

V bězích se představili v kategorii dorostenců Adam Červinka (loňský žákovský mistr republiky na 1500 m) a Oliver Harvey (druhý na 1 500 m překážek).
Adam Červinka si odváží dvě umístění těsně pod stupni vítězů. V sobotním programu v běhu na 3 000 m v osobním a zároveň krajském rekordu vybojoval 4. místo. Další den v běhu na 1 500 m obsadil 5. místo.
Oliver Harvey se kvalifikoval na mistrovství v běhu na 800 m. V rozběhu obsadil 5. místo a do finále nepostoupil.

VELME

PavliduPavlidu dálka 1PAvlidu dálka 3

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.