I porážky mohou být se vztyčenou hlavou

IMG 3235Volejbal, jak má být. Oba zápasy se hrály ve vysokém tempu. Oba zápasy jsme prohráli, ale za výkony se rozhodně stydět nemusíme.

Pátek 24. března Dobřichovice:
plná tělocvična, bouřlivá atmosféra, sestavy s tím nejlepším, co obě družstva mají. Boj od začátku do konce. První set pro nás 25:21, potom domácí zpřesnili hru a nás odsoudili do role diváků, 11:25. další set již z naší strany lepší, odolávali jsme do poloviny, ale do koncovky nás dobřichovičtí nepustili. Poslední set a bitva o každý míč. Nakonec se smál soupeř. 21:25 a celkově z našeho pohledu 1:3. Přesto potlesk patřil oběma týmům. Jedinou kaňkou byli hodně nervózní a chybující rozhodčí. Do odvety nebylo nic ztraceného.

Sobota 25. března Velké Meziříčí:
opět plná tělocvična a konečně trochu důstojnější prostředí pro diváky, neboť nemuseli sedět na nízkých omlácených lavičkách, ale na židlích zapůjčených z Jupiter klubu. A sešlo se jich rekordně. Zápas pokračoval ve stejném tempu jako v Dobřichovicích. Rozhodčí nyní bezchybní.

První set. Nestačilo vedení 24:21 a tři setboly. Nevzali jsme průměrné podání soupeře a první set vyhráli šťastně hráči Sokola. I v druhém setu byl soupeř o krok napřed a koncovku si pohlídal. Kdo by čekal, že třetí set již bude selanka, spletl by se.

My se nedali. Dřeli jsme, bojovali o každý míč. Stále jsme vedli, ale pouze o jeden až dva body. Nakonec jsme o dva body set urvali pro sebe. Další set jak přes kopírák. Jen v koncovce jsme neměli štěstí a Dobřichovicím se podařilo odvrátit hrozbu pátého setu. I přes porážku potlesk diváků na otevřené scéně a stejně jako den předtím pro oba soupeře. Ohromná propagace volejbalu. Nadprůměrné výkony, plná divácká kulisa.

Naše sestava:
v pátek na nahrávce Honza Barák, v sobotu v životním výkonu Víťa Šimek. Na jednom bloku Adam Benáček, na druhém se střídali Jirka Huryta a Matyáš Pospíšil. Stabilní dvojice na smeči Ríša Stanislav a Roman Jaša hrála bez střídání. Univerzál Martin Pavlovský v průběhu druhého zápasu odstoupil pro bolesti zad a plně ho nahradil Patrik Juda. Libero stabilní Marek Slavík. Na lavičce ještě byli Martin Smetana (ten do zápasu na chvíli nastoupil), Honza Vanini, Jirka Jirásek Tanys Bantianidis a Martin Čumpl.

Poslední zápas doma v této sezóně ukázal všem, na co jsme měli a jaké máme ambice do další sezóny. Čeká nás ještě zápas o 3. místo buď v Brně nebo Liberci na Velký pátek. Hraje se pouze jeden zápas a jelikož oba celky skončily v základní části nad námi, mají výhodu domácího prostředí. Třetí místo by bylo výborným zakončením již beztak zatím naší neúspěšnější sezóny. Budeme se bít!!

Dobřichovice – VELMEZ 3:1 (–20,11,18,–21)
VELMEZ – Dobřichovice 1:3 (–26,–17,24,–25)

Petr Juda

IMG 3310 copyIMG 3319 copyIMG 3322 copy

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.