Tato prohra nás nepřekvapila

Házená VM_zeny_2022_2023_mHázená
HK Hodonín – TJ Sokol Velké Meziříčí (21:7)

V sobotu naše družstvo žen zajíždělo na palubovku lídra 1. ligy – HK Hodonín. Naše hráčky čekal velmi náročný zápas, protože jely v malém počtu a čekal je souboj proti velmi ambicióznímu týmu, který v této sezóně zatím neokusil hořkost porážky.

Začaly jsme velmi dobře a daly hned první gól. Celkově bez většího nátlaku na výsledek naše družstvo předvádělo pěknou házenou. V útoku jsme byly schopny hledat dobré brankové příležitosti, ale jakýkoliv ztracený balón byl ihned domácími potrestán, a tak jejich skóre rychle narůstalo. Držet krok se soupeřky se nám dařilo jen prvních 15 minut, ale pak nám díky rychlým protiútokům utekly, a tak v poločase svítilo skóre 21:7.

Zase se ukázalo, že naše hráčky nemají ve zvyku něco vzdávat, a tak šly do druhého poločasu se stejným nasazením. Dařilo se nám hrát pohlednou házenou a hledat dobré brankové příležitosti, ale zákroky domácí brankařky nám nedovolovaly se častokrát prosadit. Celkově v druhém poločase jsme se prosadily pouze 9 x a to hned 5/5 ze 7 metrů vstřelila Lenka Holíková. To tedy nestačilo, a tak si Hodonín došel pro jasné vítězství 38:16.

Slova trenéra:
První věc, která se mi po tomhle zápase vybaví je, že jsem na holky fakt pyšný, protože jsme jeli opravdu v malém počtu, a i tak dokázaly předvést pěknou házenou. Přiznám se, že jsem byl připraven i na větší propad, ale holky se dokázaly celý zápas 100% soustředit a nic nevzdávat, což jsem strašně rád viděl. Příští víkend nás čeká poslední domácí utkání v této sezóně, a to proti Hostivicím. Doufám, že se nám podaří poprat se o poslední domácí body.

Hrály:
Šabacká Jarmila, Šiplová Petra – Pacalová Lenka (6), Holíková Lenka (6/5), Pospíšilová Markéta (2), Kuřátková Klára (1), Cahová Kristýna (1), Bibrová Tina, Borkovcová Tereza, Koudelová Natálie. Trenér Quentin Lafon

Kateřina Závišková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.