Poslední ligové utkání si dorostenci užili

Házená-dorost 06Házená
2. liga starší dorostenci Morava, 21. kolo

TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou – TJ Sokol Velké Meziříčí 23:36 (11:22)
V sobotní poobědovém čase naši starší dorostenci zahájili poslední ligové utkání sezóny 2022/2023. Povedený průběh soutěže chtěli zakončit jak jinak než výhrou, zvlášť když se jednalo o regionální derby. V Ledči nad Sázavou byly hned od první minuty lepším týmem a utkání si užili až do konečné vítězné tečky.

Vstup do zápasu našim dorostencům vyšel parádně a hned v šesté minutě vedli 5:1. Pak přišla nepovedená pasáž a domácí hráči se přiblížili na dostřel jedné branky (8. minuta 4:5). Naštěstí se hráči vzpamatovali a znovu odskočili na 4:10. A od té chvíle měli naši borci zápas pod kontrolou a postupně své vedení navyšovali až na konečných 11:22.

Ve druhém poločase byla znát na naší straně velká jistota, která ovšem vedla k tomu, že hráči nebyli již tak efektivní, co se týče brankového přídělu. Utkání si ale všichni užili. Hráči předváděli pestré kombinace a utkání dotáhli ho do zdárného konce. Všichni brankáři dostali svoji porci minut a všichni hráči se zapsali do střelecké listiny.

Nyní jsou dorostenci na prvním místě druholigové tabulky Morava. O konečném pořadí se rozhodne až první květnový víkend, kdy se hraje poslední kolo soutěže. Předskočit nás může Újezd u Brna, který se v případě výhry na naše družstvo bodově dotáhne, ale ze vzájemných zápasů má vyšší počet vstřelených branek na půdě soupeře. V případ zaváhání Újezdu by naše družstvo soutěž vyhrálo a bude mít právo hrát baráž o první ligu.

7 m hody 3/3:2/4, vyloučení: 2:3

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Martin Borkovec, Tomáš Kučera – Jakub Mach (7/1), Tomáš Rosa (6), Jakub Uchytil (5), Aleš Novotný (5), Benjamin Rosa (4/1), Adam Jaša (3), Jakub Strýček (3), Martin Denis Vik (1), Štěpán Čermák (1), Jaroslav Pavlíček (1), trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal.

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.