ZŠ Školní skončila na 5. místě v republice v házené

Házená -_ZŠ_ŠkolníDružstvo chlapců ze ZŠ Školní se zúčastnilo národního finále v házené pro žáky 5. – 7. tříd. Do tohoto turnaje se probojovalo přes okresní a krajské kolo.

Od středy 17. 5. do pátku 19. 5. se v Milevsku utkalo 12 nejlepších škol z celé ČR.

Naše družstvo bylo nalosováno do skupiny A, kde se postupně střetlo s těmito týmy:
Velká Bystřice 9:17
Plzeň 16:15
Lovosice 5:18
Dvůr Králové nad Labem 21:17
Kopřivnice 17:15

Ve skupině B hrála tato družstva: Zubří, Polanka, Újezd u Brna, Sezimovo Ústí, Liberec a Praha.
Ve skupině kluci skončili třetí. Tím si zajistili souboj o konečné 5. místo. V něm se utkali s Prahou, kterou porazili 15:12.

O titul si to nakonec rozdaly Lovosice a Velká Bystřice. Týmy, které nás jako jediné dokázaly na turnaji porazit. Z vítězství se nakonec radovala Lovosice.
Individuální ocenění si odváží náš žák Nikolas Fexa, který se stal nejlepším střelcem, když v šesti zápasech nasázel celkem 58 gólů.

Na konečném vynikajícím 5. místě se podíleli tito chlapci:
Nikolas Fexa (58), Šimon Winterling (12), Martin Homola (9), Martin Kašpar (2), Tobias Tyl (2) - brankář i hráč, Jan Karmazin - brankář, Tobiáš Hrabálek, Matyáš Sýkora, Bohdan Přibyl, Jan Jakubek a Erik Fialka (bohužel nemohl hrát, ale podílel se na postupu v okresním a krajském kole).

Klukům patří velká gratulace za tento sportovní úspěch a za vzornou reprezentaci školy, našeho města a Kraje Vysočina. Velké dík patří i panu Davidu Stoklasovi za trenérskou spolupráci.

Zdeněk Liška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.