Mladé atlety nezdolalo ani velké vedro

IMG-20230524-WA0008V neděli 21. května pokračovala Liga Vysočiny přípravek ve Žďáře nad Sázavou. Závodů se zúčastnilo 156 mladých atletů, z toho 28 z Velkého Meziříčí. Soutěžní disciplíny byly následující: běh na 50 m, skok z místa, hod raketkou, překážková dráha a štafeta 4x60 m.

V celkovém hodnocení čtyřboje se na stupně vítězů probojovala opět na krásné 2. místo Karolína Kozlová ze starší přípravky. Umístění v TOP 10 se podařilo těmto závodnicím: 5. místo Magdaléna Krejčí a 7. místo Vanesa Prokopová, obě ze starší přípravky. Z mladší přípravky získala v celkovém hodnocení čtyřboje 4. místo Karla Věžníková a 6. místo Eliška Kostelencová. Z chlapců ze starší přípravky se do TOP 10 dostal Richard Häusler (5. místo).

Ve štafetách si starší děvčata doběhla pro 1. místo ve složení Badalíková, Kozlová, Krejčí, Urbánková a pro 3. místo ve složení Pipová, Prokopová, Sedmidubská, Šiljegová.

V dílčích disciplínách se naši svěřenci na medailové pozice podívali celkem 6 x. Karolína Kozlová získala 1. místo ve skoku z místa, 2. místo v hodu raketkou a 3. místo v překážkové dráze. Vanesa Prokopová získala 2. místo ve skoku z místa, obě ze starší přípravky. Z mladší přípravky získala Karla Věžníková 1. místo v hodu raketkou a Eliška Kostelencová 3. místo v překážkové dráze.

Hodnocení trenérky Jany Fňukalové a Karolíny Jelínkové: „Na závody vyšlo velké vedro, naši mladí atleti však všechny disciplíny skvěle zvládli a musíme je pochválit. Podařilo se nám sestavit ze všech velkomeziříčských atletů štafety (některé mix mimo soutěž), takže všichni naši atleti běželi oblíbenou závěrečnou disciplínu. Děti poprvé závodily v nových zářivých oddílových tričkách, které všem moc sluší a na stadionu jsou skvěle vidět."

Za tým trenérů atletických přípravek Martina Nováčková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.