Přípravka skončila na turnaji v Litovli stříbrná

přípravka a_miniPrvní červnový víkend se do města Litovle sjelo z celé České republiky 31 družstev v kategorii přípravky a minižactva. Náš oddíl nesměl chybět, a tak se v pátek ráno vydalo na cestu dvacet hráčů společně s trenéry, aby strávili tři teplé dny miniházenou a doprovodným programem.

PŘÍPRAVKA
Družstvo naší přípravky bylo nalosováno do skupiny 1, ve které bylo celkem osm týmů. Někteří soupeři byli pro nás známí již z předešlých turnajů. Los nám na první zápas určil tým ze Slovenska, a to Legends Šalu. Utkání hrané na dva poločasy o délce 10 minut bylo velice náročné. Naši hoši se teprve probouzeli po cestě, a tak utkání skončilo prohrou 12:20. K dalším dvěma pátečním utkáním už kluci nastoupili rozehraní, což se hned také projevilo, když porazili Telnici 21:17 a HBC Olomouc 35:12. Páteční večer kluci zakončili fanděním trenérům při exhibičním utkání, hrou mezi sebou s novými kamarády z jiných týmů a také pěnovou párty, kterou si pro účastníky připravili místní hasiči.

Sobotního rána se kluci nemohli dočkat a už v šest běhali po tělocvičně a házeli míčem. Vydatná snídaně měla klukům doplnit síly k dalším pěti utkáním, které během soboty hráli. Hned to první proti Ivančicím B zvládli s přehledem 22:7. Zápas proti pražským Vršovicím dle slov trenéra bylo jedno z jejich nejlepším a skončilo opět našim vítězstvím 28:17. Předposlední utkání ve skupině proti Žeravici bylo hodně bojovně laděné a naši borci vše zvládli a opět zapsali dva body do tabulky, tentokrát v poměru 15:11. Poslední utkání skupiny proti Velké Bystřici, se kterou mají naši hoši negativní bilanci změnu nepřineslo. Po prohře 17:25 se přípravka umístila na třetím místě ve skupině a měla jistotu čtvrtfinále A. Tam narazili na druhého ze skupiny 2, kterým byla Horka nad Moravou. Pro fanoušky jistě infarktové utkání. Naši kluci po celý zápas prohrávali, ale díky větším silám, a i odhodlání zápas otočili a zvítězili nejtěsnějším rozdílem 19:18. To jim vyneslo nedělní semifinálové utkání a možnost hrát o cenné kovy. Večer si kluci zpestřili diskotékou, kde to pořádně rozjeli, a kromě tance si užili i různé soutěžní disciplíny.

Nedělní budíček již nebyl tak časný, ale kluci se vyspali dobře. V semifinále narazili opět na Žeravici, kterou tentokrát porazili 15:8. Finálové utkání proti Velké Bystřici, se kterou hráli jak ve skupině, tak i na posledním turnaji mohlo konečně přinést obrat na naši stranu. Bohužel soupeř, který je lépe fyzicky disponovaný si došel pro vítězství i na tomto turnaji. Našim klukům po prohře 8:28, tak patřilo ZASLOUŽENÉ DRUHÉ MÍSTO a STŘÍBRNÁ MEDAILE!

Parádní výkony během tří dnů klukům vynesly krásné druhé místo. A kromě toho byl Max Coufal vyhlášen nejlepším brankářem v kategorii mladší mini.

KLUKŮM PATŘÍ OBROVSKÁ GRATULACE!!!
Sestava a branky: Max Coufal – Ondřej Šikula, Robin Mikulášek, Štěpán Šidlo, Ondřej Rosa, Sebastián Sedláček, Tomáš Navrátil, Ronnie Navrátil, Tomáš Ondřišík, Tadeáš Veleba, trenéři Ladislav Šidlo, Miloš Rosa a Zbyněk Sedláček.

MINIŽÁCI
Družstvo starších kluků vstoupilo do turnaje ve skupině S1 hodně sebevědomě. Postupně během pátku porazilo Kostelec na Hané 19:17, DHK Zoru Olomouc 28:12 a Litovel B 30:6. I oni si dostatečně užili večerní program a zapojili do toho i svého maskota – kapybaru.

Sobotní ráno jim stejně jako přípravce začalo velmi časně a už se nemohli dočkat, až budou opět běhat na hřišti. V dalších čtyřech zápasech ve skupině se utkali s HK Ivančice A 22:7, Sokol Horka nad Moravou 29:19 a Sokol Praha Vršovice 22:17. To jim vyneslo první místo ve skupině a postup do čtvrtfinále. Tam ještě během soboty narazili na Telnici, kterou jasně přehráli poměrem 28:14.

V nedělním zápasovém programu už se bohužel klukům moc nedařilo. Zřejmě došly síly, a navíc byla zraněn opora týmu brankář Filip Ambrož. V semifinálovém utkání nestačili na soupeře ze skupiny Kostelec na Hané, kterému podlehli 15:23. V souboji o třetí místo proti Hostěrádkám-Rešov dlouho bojovali, ale nakonec na soupeře nestačili a po prohře 17:20 si vybojovali čtvrté místo. Klukům patří také velká pochvala, protože po celý turnaj podávali výborné výkony a jistě je to zase o kus posunulo!

Sestava: Filip Ambrož – Vojtěch Kostečka, Lukáš Chadim, Tobiáš Winterling, David Stoklasa, Vít Vyškovský, Aleš Zmrhal, Tomáš Kalina, Samuel Šimek, Jakub Vítek, trenér Daniel Kostečka.

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.