Mladší žáci získali páté místo na MČR

HD Spol_okPo úspěšných kvalifikacích (únorové krajské a březnové regionální), jsme postoupili do republikového finále, které se tento rok konalo od pátku 2. 6. 2023 do neděle 4. 6. 2023 v Karviné.

Finále Házenkářského desetiboje (HD) se zúčastnili vítězové jednotlivých oblastí, kluby zvučných házenkářských bašt Lovci Lovosice, Talent Plzeň, HC Zlín, HCB Karviná, Házená Velká Bystřice a naše družstvo.

V HD se soutěží v jednotlivých disciplínách, za které se získávají body podle pořadí. Na jednu disciplínu, ve které si družstvo věří, se mohl vsadit tzv. „žolík", který přináší dvojnásobný počet bodů.

Mezi disciplíny HD patří: turnaj v osobní obraně, turnaj v klasické hře, turnaj v shot-outech (samostatných nájezdech), síla střelby, běh na rychlost 2x15 metrů, aktivita hráčů, překážková dráha, skok z místa, hod do dálky a fair-play (tresty ve hře).

HD FexaV jednotlivých disciplínách jsme se drželi v popředí a ve skoku z místa jsme byli dokonce celkově nejlepší. Nikolas Fexa byl vyhlášen nejlepším střelcem herní části desetiboje.

Celkové páté místo je pro náš tým úspěch.

Konečná tabulka:
1. Talent Plzeň
2. Lovci Lovosice
3. HC Zlín
4. Házená Velká Bystřice
5. TJ Sokol Velké Meziříčí
6. HCB Karviná

Chtěl bych tímto klukům moc poděkovat za předvedené výkony a popřát jim mnoho budoucích, nejen sportovních úspěchů.

Tým: Tyl Tobias – Ambrož David, Fexa Nikolas, Homola Martin, Jelínek Martin, Kadlec Adrian, Kadlec Ondřej, Karásek Samuel, Peterka Luboš, Prokeš Matyáš, Smejkal Jakub, Raus Tomáš, Winterling Šimon.

Trenéři: Holý Jiří, Krejčí Martin, Živčic Pavol

P. Ž.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.