Mladší žákyně ve finále házenkářského desetiboje skončily páté

Mladší žákyně_finále_destiboj_foto_Hana_Vrbková_7První červnový víkend se kategorie mladšího žactva nese v duchu Mistrovství České republiky v Házenkářském desetiboji. V loňském roce se v něm naše děvčata objevila úplně poprvé. A ani v tom letošním nechyběly a co víc. Své umístění o jednu příčku vylepšily a po celý víkend předváděly skvělé individuální výkony, ale i ty týmové během jednotlivých utkání.

Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizována Komisí mládeže Českého svazu házené jako souhrn týmových disciplín a disciplín jednotlivců. Do soutěží týmových patří – Hra osobní obrana, Shoot-out, Utkání v házené, Aktivita hráčů a Fair Play, které se vyhlašuje samostatně. Mezi disciplíny jednotlivců patří Hod míčem, Odraz snožmo, Rychlý běh 2x15 metrů, Střelba na rychlost a Překážková dráha.

Letošní Mistrovství pořádal Ústecký kraj a DHK Baník Most. Kromě nás se ve finále představila tyto družstva: DHC Plzeň, TJ Sokol Písek, SK Kuřim, DHK Baník Most a HC Zlín.

Mladší žákyně_finále_destiboj_foto_Hana_Vrbková_1Při losu na úvodní poradě jsme si vylosovaly číslo 1, a tak jsme hned v pátek 2. června v 15:00 odstartovaly celý desetiboj první disciplínou – hodem do dálky. Na ten hned následoval skok z místa. Nutno podotknout, že holky v obou disciplínách podaly svá osobní maxima, z čehož měly trenérky velkou radost. První utkání proti DHC Plzeň, která nás v loňském roce přehrála o parník, to tentokrát tak jednoduché neměla. Sice jsme všechny tři části hry prohrály, ale hru o pouhé dvě branky. V utkání holky bojovaly a když už to vypadalo, že soupeřky odskočí na větší brankový rozdíl, tak holky zabraly a bojovaly až do závěrečného hvizdu.

Sobotní ráno odstartovalo rychlým během 2x15 metrů a následovala série utkání. Ten den jsme narazily na Kuřim, kde nám vůbec nevyšla osobní obrana, shoot-outy jsme jasně vyhrály a ve vyrovnaném utkání nás zklamalo zakončení, když jsme z dobrých příležitostí čtyřikrát nastřelily tyčku. Další utkání proti domácím hráčkám již bylo o něčem jiném. V osobce holky předvedly výkon ze říše snů a po zásluze zvítězily, stejně jako v utkání. Bylo na nich vidět velké odhodlání a utkání prostě prohrát nechtěly. Poslední zápas dne proti Zlínu nám výsledkově nevyšel, ale holky bojovaly, ale proti lépe fyzicky připravenému soupeři jsme moc šance neměly. Poslední disciplínou pak byla střelba na rychlost.

Mladší žákyně_finále_destiboj_foto_Hana_Vrbková_3V nedělním ránu jsme se popraly s šesti překážkami na překážkové dráze a zahrály si proti Písku. Všechny tři části zápasu byly neuvěřitelně vyrovnané. Na to, že to bylo již páté utkání, tak na holkách nebyla vidět fyzická únava a rvaly se o každý míč. Moc nechybělo a překvapení by bylo na světě. Takto nakonec holky prohrály nejtěsnějším rozdílem 10:11, ale odcházely s pocitem, že do utkání dali své maximum, za což holkám patří velký dík!

Po obědě následoval nástup a vyhlášení. Naše děvčata si oproti loňskému roku vylepšily umístění o jednu příčku, když skončily na krásném pátém místě. Navíc byla oceněna cenou Fair Play za nejméně trestaný tým!

Po celý turnaj podávala v brance skvělé výkony Anežka Brychtová. Tým herně držela Karolína Blaťáková, Denisa Krejčová, Klára Pospíšilová a Adéla Derahová. V obraně pak tvrdě bránila Tereza Palátová a Elena Konečná. V osobní obraně se dařilo Karolíně Kozlové, Silvě Podsedkové a Beátě Michlíčkové. V shoot-outech si poprvé daly branku Rozita Vilímová a Barbora Pařízková. Škoda jen zranění ramene Barbory Fialové, která ale držela náš fanouškovský prapor.

Mladší žákyně_finále_destiboj_foto_Hana_Vrbková_4Výsledky:
Osobní obrana Shoot-out Utkání
VM – DHC Plzeň 3:7 6:12 6:8
VM – SK Kuřim 3:10 10:6 8:13
VM – DHK Most 10:5 5:8 17:14
VM – HC Zlín 7:9 7:12 8:12
VM – Sokol Písek 8:11 10:12 10:11

Pořadí v jednotlivých disciplínách:
Hod míčem – čtvrté místo; Karolína Blaťáková v celkovém pořadí 4. a Anežka Brychtová 5.
Rychlý běh – páté místo; Karolína Blaťáková v celkovém pořadí 3.
Střelba na rychlost – čtvrté místo; Karolína Blaťáková v celkovém pořadí 5.
Skok daleký – čtvrté místo; Karolína Blaťáková v celkovém pořadí 5.
Překážková dráha – šesté místo
Aktivita – šesté místo
Osobní obrana – šesté místo
Shoot-out – páté místo
Utkání – páté místo; Karolína Blaťáková 2. místo ve střelkyních

Mladší žákyně_finále_destiboj_foto_Hana_Vrbková_2Celkové umístění:
1. DHC Plzeň
2. HC Zlín
3. Sokol Písek
4. SK Kuřim
5. TJ Sokol Velké Meziříčí
6. DHK Most

Sestava a branky: Anežka Brychtová – Beáta Michlíčková, Silvie Podsedková, Karolína Blaťáková, Tereza Palátová, Klára Pospíšilová, Adéla Derahová, Elen Konečná, Karolína Kozlová, Denisa Krejčová, Rozita Vilímová, Bára Fialová, Barbora Pařízková, trenérka Jana Šidlová a Miroslava Kozlová, vedoucí družstva Veronika Havlíčková, fanoušci: Olga a Petr Blaťákovi.

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

Mladší žákyně_finále_destiboj_foto_Hana_Vrbková_6

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.