Starší žákyně s plným počtem bodů

IMG 20230909_153939V polovině srpna začalo nově tvořené družstvo starších žákyň s letní přípravou. K hráčkám ročníku 2009, které hrály za starší žákyně už v sezóně 2022/23 se připojily loňské mladší žákyně ročníku 2010. Holky pravidelně docházely na tréninky, a i když to někdy „bolelo", všechny k tréninkům přistoupily velmi zodpovědně.

Naší první herní prověrkou bylo přípravné utkání v Kuřimi. Zde si holky, po týdnu fyzické přípravy téměř bez míče v ruce, poprvé zahrály házenou společně a trenéři Radka Matušíková a Pavel Rosický si mohli udělat první obrázek o budoucí hře týmu. Po utkání jsme absolvovali i regeneraci v Kuřimském aquaparku, kde jsme si to společně s týmem mladších žákyň moc užili.

Pak už nás čekalo pětidenní soustředění v Dolní Cerekvi, kam jsme odjeli opět společně s mladšími žačkami. Holky měly čtyřfázové tréninky v hale i na venkovním hřišti. Všechny hráčky musím opět pochválit, nejen, že se každým poctivě odtrénovaným tréninkem zlepšovaly, ale dařilo se nám tvořit i bezva partu, což je u kolektivního sportu jeden z hlavních cílů, a to i díky mimoházenkářským aktivitám jako např. Stardance aneb házenkářky tančí nebo „Bombě"????. Soustředění jsme všichni trenéři hodnotili velmi kladně.

Další kladné hodnocení si potom vysloužil třídenní turnaj v Praze Vršovicích, kam jsme na závěr přípravy s hráčkami odcestovali. Turnaj jsme odehráli systémem každý s každým. Holky tak odehrály během tří dnů jedenáct utkání, z toho čtyři vyhrané zápasy. V konečném pořadí jsme s osmi body skončili na osmém místě z dvanácti družstev. Ve všech utkáních se ale holky postupně zlepšovaly a předvedená hra nám ukázala, že letní příprava byla velmi úspěšná a bojovnost a kolektivnost holek budou do budoucích zápasů velkou devízou.

V sobotu 9. září jsme odjeli na první Ligu Vysočiny starších žákyň, hranou v Pardubicích. Ligy Vysočiny se tentokrát účastní pět týmů – DHK Pardubice, TJ Sokol Chrudim, TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou, Jiskra Havlíčkův Brod a TJ Sokol Velké Meziříčí. První tým v tabulce po podzimní části zápasů postupuje automaticky do celorepublikové Žákovské ligy, další týmy odehrají kvalifikaci o postup do Žákovské ligy. Všechny hráčky v Pardubicích předvedly velmi dobré výkony, dbaly pokynů trenérů a bojovaly o každý míč. Díky těmto kolektivním výkonům se nám podařilo vyhrát všechna utkání a domů jsme odjížděly s plným počtem bodů a s velmi dobrým pocitem z odvedené hry.
Další Liga Vysočiny nás čeká 24. 9. v Ledči nad Sázavou, kde budeme chtít navázat na naše výkony z Pardubic.

Domácí turnaj ve Velkém Meziříčí se bude konat 22. 10.

-rm-

IMG-20230822-WA0003IMG-20230902-WA0003IMG-20230903-WA0016

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.