Dorostenci zahájili nejvyšší soutěž prohrou v Jičíně

dorost kopr_m1.liga starší dorost, 1. kolo
C.S. CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Velké Meziříčí 34:25 (18:13)

O uplynulém víkendu odstartovaly také mužské házenkářské soutěže. Náš starší dorost se v nové prvoligové soutěži, které se účastní 12 družstev, představil na palubovce Jičína. Utkání bylo poměrně vyrovnané, ale o výsledku rozhodli koncovky obou poločasů.

Naši dorostenci i přes mírnou nervozitu nevstoupili do utkání špatně. Domácí si udržovali mírné vedení, ale naše důsledná aktivní obrana a dodržování útočného systému přispělo ve 26. minutě k rozdílu jediné branky (14:13). Pak ale přišly dvě chyby v obraně a špatně zahraná přesilovka, a do šaten se šlo za nepříznivého stavu 18:13 pro domácí.

Ve druhé půli se ze začátku opět hrála vyrovnaná házená, kdy si domácí stále drželi čtyř až pětibrankový rozdíl. Naši dorostenci sice zbraně nesložili, ale nepodařilo se jim po celý poločas dostat na nižší brankový rozdíl. Když už se šance objevila, tak jsme ji střelecky promarnili. Na konci utkání pak už trochu došla potřebná šťáva v obraně a domácí v posledních šesti minutách vstřelili branek pět, naši jen dvě a to rozhodlo o celkovém devítibrankovém rozdílu ve skóre 34:25.

Výsledkově se první utkání sice nepovedlo, ale předvedená hra z naší strany nebyla tak špatná. Aktivní obranný systém dělal soupeři problémy a hráči na ni na tréninku ještě více zapracují. Zároveň, když se poučí z chyb, tak se mohou poprat o slušné výsledky. A to třeba hned v dalším kole, na domácí palubovce v sobotu 23. září od 19:00 proti SKKP Handball Brno.
7m hody 3/3 : 4/4, vyloučení: 1:4

Sestava a branky: Martin Borkovec, Tomáš Kučera – Benjamin Rosa (7/3), Robin Koudela (6), Jaroslav Pavlíček (4/1), Jakub Uchytil (4), Marek Sedlák (2), Štěpán Čermák (2), Vítek Smejkal, Filip Hradecký, Tomáš Jelínek, Adam Krejčí, Matouš Fiala, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal.

-jš-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.