Mladší žákyně odstartovaly podzimní sezónu

mlzakyneV sobotu 16. září se naše družstvo mladších žákyň představilo na prvním kole Ligy Vysočiny v Ledči nad Sázavou. Nově vzniklé družstvo děvčat se prezentovalo poměrně dobře a aktuálně to stačilo na zisk čtyř bodů za dvě výhry a dvě prohry.

Po loňském ročníku odešlo celkem osm děvčat ročníku narození 2010 do starších žákyň. V týmu tak zůstala čtyři děvčata ročníku narození 2011 a tři hráčky 2012, které již v loňské sezóně trénovaly s mladšími žačkami. Do týmu tak přišlo 13 nových hráček, které se postupně zapojují do tréninkových procesů.

Na první Lize Vysočiny nastoupily holky nejprve proti DHK Pardubicím. Ze začátku byla na holkách vidět nervozita, která s každou další odehranou minutou slábla a postupně holky hrály to, co umí a vyneslo jim to první vítězství 15:13.

V dalším utkání proti Ledči nad Sázavou jsme sice měly lepší vstup, ale pak jsme na hodně vytaženou obranu postrádaly pohyb, což domácím vyneslo vítězství 13:9.

Ve třetím utkání pro Havlíčkovu Brodu jsme určitě odehrály naše nejlepší utkání. Ovšem silově disponovanější soupeř se v útočné části dokázal lépe prosadit, a proto zaslouženě vyhrál 18:13.

Poslední utkání proti Sokolu Chrudim jsme v prvním poločasu měli pod kontrolou, a proto si ve druhém poločase mohly zahrát všechny hráčky a úspěšně jsme to dotáhly do vítězného konce 18:12.

Po prvním kole víme, že se musíme zaměřit hlavně na obrannou činnost a větší důraz v individuálních činnostech.

Další kolo Ligy Vysočiny bude na naší palubovce v neděli 1. října od 9:00 hodin.

Sestava a branky: Alena Anna Bartošová, Dita Padalíková – Silva Podsedková (20), Elen Konečná (15), Karolína Kozlová (12), Adéla Derahová (5), Silvia Matušíková (1), Tina Adamcová (1), Sofie Ludvíková (1), Alžběta Šlitrová, Gabriela Pospíšilová, Veronika Vrbová, trenérky Jana Šidlová a Radka Matušíková.

-jš-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.