VOLEJBAL: Extraliga U18 a Český pohár mužů

DRÁSOV IIIKonečně to začalo. Dlouho očekávaný začátek nové sezóny je tady. Kolotoč mládežnických nejvyšších soutěží zahájili ti nejmladší. Hráči narození 2007 a mladší, tedy kategorie U18.

Z loňského kádru zůstali pouze Martin Sobotka, Miki Zedníček, Pavel Prudek a Tonda Pátek. Ten ovšem přešel z libera na smeč. Zároveň se stal i kapitánem týmu. Nově přibyli Tobiáš Čech, Zdeněk Mandl, Tobiáš Veselý a Zdeněk Novák. Všichni čtyři ještě žákovského věku (narozeni 2009), dále Filip Svoboda (2008), Ondra Kamarád (2007) a nejmladší člen našeho družstva Filip Štrejbar (2010).

První rozřaďovací turnaj se konal v Praze, kde jsme se postupně utkali v sobotu s Rychnovem nad Kněžnou a domácími Lvi. V neděli nás potom čekalo Karlovarsko a Brno. Začali jsme dobře, Rychnov jsme porazili 3:0. Potom se Lvi jsme sehráli náš asi nejlepší zápas a také jsme obhájci titulu vzali jako jediní alespoň set. Neděla nás nezastihla v dobré formě. Zápas s Karlovarskem jsme měli vyhrát. Hodně jsme kazili, takže jsme se nakonec porazili sami. Ovšem soupeř nehrál špatně a k vítezství přispěl výborným polem a úspěšnými útoky po vybraném míči. Porážka mrzela, styl hry ne. Nakonec nás čekalo Brno. Se silnějšími soupeři se nám hraje lépe, a to jsme potvrdili i přes porážku 0:3 i zde. Nakonec tedy 4. místo a další boje ve skupině o 16.-20. místo.

Co přinesl tento turnaj? Pozitiva: z Tondy Pátka se stává opravdová osobnost. Hrál dobře, všechny hráče hecoval, šel jim příkladem a v těžkých chvílích to byl on, kdo nepanikařil a s chladnou hlavou uhrával těžké míče. Dalším pozitivem byla předvedená hra. I přes nevynucené chyby, kterých bylo až moc, jsme hráli dobrý, organizovaný moderní volejbal, s odvážným servisem, rychlými nahrávkami a klidnými bloky. Dalším pozitivem byl výkon Mikiho Zedníčka. Moc jsem mu nevěřil, ale když dostal příležitost, překvapil. Honza Šebesta roste ve volejbalovou nahrávačskou osobnost. Takže jediným negativem byly 3 porážky. Musíme pracovat hlavně na nechybování v rozhodujících chvílích rozeher, setů, zápasů. A o to se popereme. Další turnaj bude v Hradci Králové, kde nás čekají další týmy ze čtvrtých míst ostatních skupin: Hradec Králové, Kolín, Znojmo a VK Ostrava. Hrát se bude 21.-22. 10 a cílem bude určitě postup výše.


Muži sehráli před začátkem 1. ligy turnaj Českého poháru. V Drásově se utkali s Letovicemi a domácím družstvem. Cílem i povinností byl postup do 2. kola. To se podařilo. Po snadném vítězství nad Letovicemi nás čekal domácí Drásov. Po těžkém boji jsme nakonec zvítězili 3:2 a cíl splnili. Tím pádem uvítáme doma další extraligový tým. Losovat se bude ve středu 27.9. a dostat můžeme kohokoliv z extraligy kromě Karlovarska, Liberce, Beskyd a Českých Budějovic.


V pátek 22. 9. začíná 1.liga a v tělocvičně za kostelem přivítáme nováčka soutěže tým z Holubic, za něhož nastupují bývalí extraligoví hráči jako např. Haník, Muroň nebo Kolář. Začátek je v 19:30!!
Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.