Zápas ve znamení brankářů

P1840175Utkání 17. kola mezi domácím Hodonínem a Velkým Meziříčím ovládli maskovaní muži. Domácí Dominik Piták i velkomeziříčský Jarda Juda inkasovali v základní hrací době pouze po jedné brance a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

Nutno dodat, že po vyrovnané úvodní třetině, ve které branka nepadla, měli herní i střeleckou převahu hodonínští. Jarda Juda v naší brance ale přiváděl domácí střelce k šílenství, když zneškodňoval jednu vyloženou šanci za druhou! Svůj tým ale musel nesčetněkrát podržet i hodonínský Piták.

Úvodní branku zápasu vstřelil ve 25. minutě meziříčský kapitán Pavel Ambrož, když od modré nečekaným pokusem prostřelil clonící hráče - 0:1. Následoval tlak Hodonína, který se hnal za vyrovnáním. To přišlo v závěru druhé třetiny, kdy se po evidentním faulu domácího obránce Rauše na Petra Švejdu dostal před Judu hodonínský Weintritt a srovnal na 1:1. Švejda se po krosčeku na hlavu jen těžce zvedal z ledu.
Ve třetí třetině pokračoval tlak Hodonína. Domácí se i ve vlastním oslabení tlačili do útoku a několikrát ujeli do přečíslení. Juda byl ale pozorný a všechny střely ve třetí třetině pokryl.

V prodloužení měl obrovskou šanci na rozhodnutí David Křenek, který ujel sám na Pitáka. Úspěšnější byl domácí brankář. O minutu později tak rozhodl nejlepší střelec Hodonína Karafiát, který se uvolnil před branku a svojí desátou trefou sezóny rozhodl o druhém bodu pro Hodonín.
K dalšímu utkání II. ligy zajíždíme v sobotu 25.11. do Šumperka. Zápas začíná v 17:00.

SHKM Baník Hodonín – HHK Velké Meziříčí 2:1pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0). Branky a nahrávky: 40. Weintritt (Dobiáš, Rauš), 64. Karafiát (Rauš, Laciga) – 25. Ambrož. Vyloučení 5:3, využití 0:0, v oslabení 0:0, střely na branku 41:30, diváci 811, rozhodčí: Vaněk - Bubela, Kučera.

HHK: Juda J. (Juda P.) - Kochánek, Trnka, Slabý, Ambrož, Lašák, Vlašín P., Svoboda - Dolníček, Křenek, Juráň - Strnad, Juda M., Doležal - Švejda P., Burian V., Vedral - Broža, Kuba, Kotrba.

-hhk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.