Skikrosaři zahájili sezónu

image0Skikrosaři mají za sebou první soustředění v Beskydech i závody ve Švédsku a Jezerném.

Ondra, Vojta a Marek Doležalovi odjeli na první soustředění už mezi vánočními svátky do Beskyd. Kvůli horším sněhovým podmínkám trénovali obří slalom a starty.

Dana Harvey (členka české reprezentace) začala se skikrosem po 21měsíční pauze způsobené zraněním při závodě evropského poháru. První závody, kterým předcházelo 5denní soustředění, byly ve Švédsku v Idre Fjäll, kde se umístila na 8. místě mezi JUN FIS. Začátkem ledna odjela Dana do Rakouska na Reiteralm 8.–15. 1., kde se jela série závodů – 2x FIS JUN (4., 6. místo), 2xEC, 2x FIS (10., 5. místo). EC se zúčastnila pouze první den, kdy měla v kvalifikaci pád a narazila si ruku. Z Reiteralmu se přemístila do Lenku 18.–19.1. (Švýcarsko) opět na EC, kde byly závody kvůli počasí zrušeny.

A tak díky tomu Dana z Lenku jela rovnou do Jezerného na ČP FIS 19.–21.1. 2024. Zde se jely 2 závody českého poháru kategorie FIS. Tam už jeli taky další závodníci klubu Karin Bradáčová, Vašek Vrábel, Ondra, Vojta a Marek Doležalovi. Konečně za krásného zimního počasí a na dobře připravené trati se mohlo začít letos závodit i v Čechách. V pátek jsme měli možnost trénovat na postavené trati a v sobotu a neděli se už jely závody. Dana se umístila v sobotu na 1. místě, ale v neděli závody vynechala, a tak se mohla věnovat mladým závodníkům z našeho klubu, což byl hlavní cíl setkání na závodech a možnosti předávání zkušeností. Pro Karin to byly vůbec první závody skikrosu, a tak sbírala hlavně odvahu před některými skoky. Nakonec se s touto disciplínou popasovala velice dobře, odjela všech 6 rozjížděk, nabrala cenné zkušenosti a mezi děvčaty mladších žáků získala 2x 2. místo. Vašek díky posunu do starší kategorie na tom byl podobně, a i on se s letošními prvními závody popasoval statečně, bohužel se mu nepodařilo dostat do velkého finále a obsadil 2x 6. místo. Vojta po pokažených startech, na kterých musí zapracovat, dopadl stejně 2x na 6. místě. Ondrovi nevyšly sobotní závody, ale v neděli už vyšlo vše, jak mělo a získal 3. místo. Nejlépe si vedl benjamínek Marek, který v souboji s o 3 roky staršími chlapci v kategorii přípravky z 6 rozjížděk by 1x třetí, 2x druhý a 3 x první. Díky tomu obsadil celkově 2x 2.místo. Výjezd do Jezerného hodnotíme jako úspěšný.

Nadcházející plán Dany:
3.–4. 2. EC v Grasgehrenu GER
16.–17. 2. EC v San Pellegrino ITA
Ostatní závodníci mají v plánu jen český pohár, kdy nejbližší závod se uskuteční 17.–18. 2. v Polevsku.

-id-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.