Vydařené sobotní odpoledne na ledě

hokejNJKdo nepřišel včas na netradičně odpolední začátek utkání s Novým Jičínem, mohl jenom litovat. Velkomeziříčští do zápasu s favoritem vstoupili bez respektu, udávali tempo hry a hned čtyřikrát v první třetině skórovali!

Ve druhé části byli lepší novojičínští, kteří do Velkého Meziříčí přijeli v kompletní sestavě i s olympijským medailistou Rostislavem Oleszem. Do třetí třetiny jsme vstoupili důležitou brankou, která zbořila plány hostů na zvrat. Hattrickem se blýskl Adam Paleček, po jedné brance vstřelili Martin Lašák, Miroslav Juda, Marcel Juráň a Jiří Doležal.

Vstup do utkání se domácímu týmu podařil náramně, aktivní hra s rychlým napadáním na soupeře, který měl v nohách páteční zápas v Havlíčkově Brodě platila. Skóre otevřel obránce Martin Lašák, který tentokrát utkání odehrál na centru třetí formace. O 23 vteřinv později bylo na velkomeziříčském stadionu ještě veseleji, Adam Paleček přesnou střelou přes obránce nedal brankáři Hořejšímu šanci - 2:0. V desáté minutě hosté snížili, Květoň si počkal na přesnou přihrávku Olesze a v úniku se nemýlil - 2:1. V 16. minutě domácí přidali další dvě slepené branky. Nejprve se po přihrávkách Vedrala a Juráně podruhé přesně trefil Paleček. Po čtyřiceti vteřinách už meziříčští vedli o 3 branky. V přečíslení našel Jiří Doležal Miroslava Judu, který se nemýlil - 4:1.

Nový Jičín do druhé třetiny vyměnil brankáře. Hořejšího, který v pátek vychytal nulu v Havlíčkově Brodě, nahradil junior Málek. Hosté do druhé části nastoupili lépe a byli střelecky aktivnější. Ve 23. minutě se ale po přihrávce Broži dostal do dobré šance Kotrba. Toho sice Málek vychytal, ale k odraženému puku se dostal Marcel Juráň, který přesně trefil mezeru mezi betony - 5:1. Ve 27. minutě hosté zadělali na drama. Nejprve předvedl publiku svoji bombu Olesz - 5:2. Hned v dalším střídání potom skóroval hostující Gebauer - 5:3. Následovala vyrovnaná pasáž hry, do zakončení se ale více dostávali hosté.

Důležitou branku vstřelil v úvodu třetí třetiny Jiří Doležal, který se dobře zorientoval před brankou a z otočky zasunul přesně k tyči - 6:3. V 56. minutě už letěly na led čepice, Marcel Juráň našel na modré Adama Palečka, který dalším přesným zásahem zkompletoval hattrick - 7:3. V poslední minutě hosté korigovali brankou Květoně na konečných 7:4.

K dalšímu utkání zajíždíme ve středu 7. února do Brna, kde se v Hokejové hale dětí a mládeže od 18:30 utkáme s Technikou Brno.

HHK Velké Meziříčí – HK Nový Jičín 7:4 (4:1, 1:2, 2:1). Branky a nahrávky: 6. Lašák (Broža), 6. Paleček (Juráň, Vedral), 16. Paleček (Vedral, Juráň), 16. Juda M. (Nesvadba, Doležal), 23. Juráň, 41. Doležal (Juda M., Kuba), 56. Paleček (Juráň, Dolníček) – 10. Květoň (Olesz, Holáň D.), 27. Olesz (Květoň), 27. Gebauer (Flok, Holáň J.), 60. Květoň (Kafka, Kuboš). Vyloučení 6:6, využití 0:0, v oslabení 0:0, střely na branku 35:37, diváci 321, rozhodčí: Schenel - Smetková, Viskot.

HHK: Juda J. (Vejmelka) - Trnka, Dolníček, Slabý (A), Ambrož (C), Orsech, Kochánek - Vedral, Juráň, Paleček - Kuba, Juda M., Doležal - Broža, Lašák, Kotrba - Nesvadba, Šantora.

-hhk-, foto: Jiří Mráz

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.