Volejbal: Skvělá sezóna, ale v play off je to 0:2 (zatím)

volejbal únorLetos se 1. liga hraje takovým zvláštním způsobem. 14 družstev bylo regionálně rozděleno do dvou skupin. Z nich první tři družstva postupují do skupiny 1.–6. a mají zajištěné play off, takže bojují „pouze" o nasazení. Zbylá čtyři družstva jsou ve skupině 7.–14. a do play off se dostanou týmy na 1. a 2. místě. Zbylé budou potom bojovat o záchranu soutěže.


V obou skupinách hrají družstva z jedné skupiny s družstvy z druhé skupiny a vzájemné zápasy ze skupin se započítávají. Nám postup do lepší skupiny nevyšel, ale nasbírali jsme hodně bodů, takže jsme do skupiny 7.–14. šli s největším počtem bodů. To ale nebylo všechno. Vyrovnanou bilanci 6 výher a 6 porážek jsme v této skupině ještě vylepšili. Prohráli jsme z 8 zápasů pouze jednou. Jinak jsme vyhráli vše, takže před bojem o play off jsme získali celkem 13 vítězství a pouze 7x jsme odešli poraženi. Ještě nikdy jsme v naší historii působení v 1. lize neměli více vítězství než porážek. Také jsme vždy končili na horším než letošním 7. místě po základní části. Např. v loňské sezoně jsme šli do předkola play off z 10. místa s pouhými 4 vítězstvími. I když nakonec z toho bylo po vyřazení Lvů Praha B a Bučovic konečné 4. místo. A jsme u play off. Sedmý tým (my) narazil na družstvo umístěné na druhé příčce. Tím jsou opět bučovičtí hráči. Playoff nakonec rozhoduje o konečném pořadí a o tom, jestli někdo překvapí nebo ne (jako my loni). Jsou odehrané první dva zápasy. A v nich jsme v bučovické tělocvičně tahali za kratší konec. Tudíž prohráváme 0:2 na zápasy. Teď nás čekají odvety. V pátek 9.2. v 19:30 půjde o všechno. Jestli skončíme sezónu, nebo jestli si ji prodloužíme alespoň minimálně o jediný den a jeden zápas. Samozřejmě chceme uspět. Tým, složený pouze z našich odchovanců, je již několik let pohromadě v téměř stejném složení a určitě snad neřekl poslední slovo. Uděláme pro to vše. Přijďte nás povzbudit. Pátek v 19:30, případné čtvrté utkání v sobotu v 18:00.

Dosavadní výsledky
Skupina rozdělená regionálně
VM – Holubice 3:2, Kolín – VM 0:3, VM – Blue Volley Ostrava 2:3, Bučovice – VM 3:1, Brno – VM 0:3, Holubice – VM 1:3, VM – Kolín 3:1, Blue Volley – VM 3:0, VM – Bučovice 3:2, VM – Brno 1:3
Skupina 7.–14.
MFF Praha – VM 0:3, VM – Lvi Praha B 3:1, Plzeň – VM 3:2, VM – ČZU Praha 3:1, VM – MFF 3:0, VM – Plzeň 3:0, Lvi B – VM 1:3, ČZU – VM 1:3

Play off
Bučovice – VM 3:2 (-21, 20, -28, 14, 11), 3:0 (20, 22, 28)
Sestava: nahrávači Šimek, Barák, Veselý Šimon, blokaři Huryta, Pospíšil, Vanini, Sobotka, smečaři Jaša, Stanislav, Smetana, Janák, Jirásek, diagonální: Pavlovský, Juda, Čumpl, libera Slavík, Vlk a Veselý Robin.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.