Historický moment: Starší dorost získal cenné vítězství!

ilustračníKdo byl v sobotu večer v házenkářské hale, byl svědkem historického okamžiku. Starší dorostenci poprvé v nejvyšší házenkářské soutěži vybojovali vítězství. Plná hala jim nadšeně tleskala a křičela – hoši děkujem. A že bylo za co. Zápas byl po celou dobu hodně vyrovnaný a plný emocí. Naši kluci cítili, že by to mohlo vyjít a šli si za tím. Drama bylo až do závěrečných sekund a pak propukla obrovská lavina radosti!


TJ Sokol Velké Meziříčí – HAOLK 28:27 (13:14)
V týdnu před utkáním jsme řešili změnu v sestavě, jelikož jsme se museli obejít bez spojek Pavlíčka, Hradeckého a Jaši. Na pravé spojce tak nastoupil Marek Sedlák a jak v obraně, tak v útoku nezklamal.

Naši hráči vstoupili do utkání proti Házenkářské akademii Olomouckého kraje hodně nabuzení a hned z první akce se dostali do dobrého zakončení, ale narazili na brankáře hostí. To se opakovalo ještě čtyřikrát. A místo, aby bylo utkání hned za začátku vyrovnané, tak jsme v 5. minutě prohrávali 0:3. Pak se ovšem naše střelecká muška zlepšila a v 9. minutě to už bylo srovnané na 3:3. Následovala pasáž, ve které jsme se dostali do útlumu. Naše obrana nebyla kompaktní, ale naše naděje držel Tomáš Kučera v brance. V útoku se dařila spolupráce na zakončení z delší vzdálenosti, kterého se aktivně ujal Ben Rosa, který byl náš nejlepší střelec s celkem jedenácti přesnými trefami. A díky tomu jsme byli opět ve hře. Když Adam Krejčí svou „pumelicí" z dálky srovnával na 9:9 začali si kluci věřit, že bychom to mohli konečně zlomit. O minutu později za stavu 9:10 přišlo hodně přísné vyloučení. Naše pětice obránců však plnila svoji úlohu na výbornou, a když k tomu přidal několik parádních zákroků Tomáš Kučera, tak jsme se rázem ujali ve 25. minutě vedení 11:10. Do konce poločasu přišlo ještě jedno vyloučení a do kabin se šlo za přijatelného stavu 13:14.

Fanoušci v hale byli po celý první poločas skvělí, ale to, co přišlo ve druhém, byla jak lavina. Celá druhá část byla neskutečně vyrovnaná. Až do 44. minuty jsme byli vždy ti, kteří museli dotahovat jednobrankové manko. Pak jsme ale dobrou obranou prací eliminovali juniorského reprezentanta a zároveň nejlepšího střelce ligy Vomáčku, kdy ho Denis Vik doslova otrávil a postupně se ujali vedení. Spolupráce ve středu obrany Uchytil-Trifanov fungovala na jedničku a soupeř se těžko dostával do zakončení z dobrých pozic. První zlomový moment přišel v 50. minutě, kdy sedmimetrový hod zneškodnil dobře chytající Sam Přikryl, který navíc přidal fantastický zákrok i z následné dorážky. Naši dorostenci jeho přínos ocenili brankou z prostoru pivota a rázem jsme vedli 25:23. Kvalitní soupeř rozhodně nepoložil zbraně, naši nepřesnou střelbu využil a v útoku se během třech minut prosadil a otočil utkání v 53. minutě na 25:26. Naši trenéři si vzali oddechový time-out a všem v hale bylo jasné, že se schyluje k dramatické koncovce. A ta také přišla. Po oddechovém čase se nám podařilo dvakrát za sebou skórovat. Dvě minuty před koncem si vzal time-out také hostující trenér. My jsme ovšem jejich útočnou činnost ubránili a šlo se do závěrečné minuty. Po faulu na našeho hráče byla ponechána výhoda a z křídla se prosadil Štěpán Čermák a na ukazateli svítilo 28:26. Hostující si i v pěti hráčích však našli skulinku na prosazení. Po rozehrání branky vytáhli osobní obranu. S tím si dobře poradil Štěpán Fiala a dostal se do zakončení... bohužel přestřelil a soupeř měl ještě 15 vteřin na svůj útok. Ten se včetně závěrečné střely podařilo ubránit a pak vypuklo neuvěřitelné veselí. Naši dorostenci to konečně dokázali.

Je potěšující, že po dvou extrémně nepovedených zápasech, kdy náš tým byl na samotném dně, se podařilo najít sílu a v domácím prostředí si konečně dojít pro první body do prvoligové tabulky. Všichni hráči do zápasu dali maximum a výsledek se konečně ukázal!
V dalším kole zajíždějí na palubovky leadra soutěže – Polanky nad Odrou.
7m hody 0/1 : 0/2, vyloučení: 2:3

Sestava a branky: Tomáš Kučera, Martin Borkovec, Samuel Přikryl – Benjamin Rosa (11), Jakub Uchytil (7), Marek Sedlák (6), Denis Vik (2), Adam Krejčí (1), Štěpán Čermák (1), Vítek Smejkal, Štěpán Fiala, Tomáš Jelínek, Ondřej Trifanov, Matouš Fiala, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal, asistent Jakub Strýček.

-jš-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.