Minižáci vyhráli v Brně

F798D695-002D-458F-A174-0C7E88FF92C2V sobotu 24. února se naši nejmenší házenkáři a házenkářky zúčastnili druhého ročníku velikého turnaje v miniházené v Brně, s názvem Ssport Cup. Turnaj pořádal oddíl SKKP Handball Brno a účastnilo se ho v kategorii mladší přípravka 19 týmů, a v kategorii starší minižactvo 21 týmů.

Náš oddíl reprezentovaly dva týmy kluků, a jeden tým děvčat v každé kategorii. 

Přípravka: Naše děvčata a B družstvo chlapců (kuřátek) složené ze začínajících a méně zkušených hráčů spíše sbíralo zkušenosti, tak jsme rádi za každý vstřelený gól, či provedenou akci. Účast na takových turnajích a tréninková docházka určitě děti posune k lepším výsledkům. 

A družstvo chlapců (žabičky) už má něco odehráno a členům se podařilo vyhrát v základní skupině všechna utkání a postoupit do finálové skupiny. Tam nás přehráli fyzicky lépe disponovaní domácí. V posledním zápase jsme smolně prohráli o gól s Novým Veselím. Kluci tak obsadili krásné třetí místo a získali pohár a bronzové medaile což je v takové konkurenci skvělým výsledkem. Dívky skončily na 17. místě, hoši z B týmu pak na místě 16.

Turnaj přípravek ovládli borci z domácího SKKP Handball Brno, před Sokolem Nové Veselí a naším A týmem. 

Hráli (přípravka):

Dívky – Eliška Kostečková, Nella Nováčková, Laura Chadimová, Kristýna Chadimová, Dorota Chadimová, Lada Kudláčková.

Chlapci – Štěpán Šidlo, Tomáš Ondrišík, Tomáš Navrátil, Antonín Prchal, Filip Votoupal, Ondřej Rosa, Max Puffer, Sebastian Sedláček, Oliver Novotný, Antonín Krchňák, Kryštof Plodík, Ludvík Mateja, Vítek Musil, Mikuláš Doležel. 

Minižactvo: Naše dívky a B tým minižáků (červený) stejně jako v přípravce měl za cíl hlavně sbírat zkušenosti a zdokonalit se ve hře jeden na jednoho. To se povedlo, a červený tým hochů dokonce mile překvapil některými výhrami, i umístěním, když skončil na 12. místě z celkových 21 týmů. Dívky pak obsadily konečné 18. místo.

Největšího úspěchu dosáhl A tým chlapců (černí). V základní skupině se nám podařilo vyhrát všechna utkání, což znamenalo postup do finálové skupiny mezi nejlepší tři týmy na turnaji. V prvním zápase finálové skupiny jsme si poměrně lehce poradili s týmem Ivančic. Ve druhém a finálovém utkání proti domácímu týmu, který hrál velmi dobrou miniházenou, jsme předvedli nejlepší výkon na turnaji. Nasazení, bojovnost, perfektní obrana, a dobrý výkon Kuby Musila v bráně přinesly vítězství v poměru 7:5. 

Chlapci tak na turnaji vyhráli všechna svoje utkání a zaslouženě převzali krásný pohár a medaile za první místo.  

Druhé místo obsadil tým SKKP Handball Brno, třetí skončily HK Ivančice. 

Hráli (minižactvo):

Dívky – Anna Kozlová, Anita Živčicová, Tereza Chlubnová, Tereza Mičková, Daria Matušíková, Kamila Komínková, Nikol Konečná, Eliška Tesařová, Adéla Wassenbauerová.

Chlapci – Tadeáš Veleba, Jakub Musil, Samuel Šimek, Jiří Michlíček, David Stoklasa, Jakub Vítek, Erik Vejmělek, Radek Zezula, Ondřej Šikula, Maxmilián Coufal, Ronnie Navrátil, Martin Voda, Samuel Mutkovič, Jan Filip, Vít Vyškovský. 

David Stoklasa

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.