O postupu do druhé ligy bude rozhodnuto v květnu, řekli hokejisté na radnici

01O tom, zda velkomeziříčští hokejisté nakonec vstoupí do 2. ligy bude jasno do poloviny května. Na setkání hokejistů s vedením města to řekl vedoucí mužstva Jaroslav Juda.

"Je to otázka nejrůznějších jednání, která proběhnou i s vámi," odpověděl Juda na otázku místostarosty Josefa Komínka, zda už je o druholigovém postupu rozhodnuto.

Na radnici dnes dorazilo dvaadvacet hokejistů v doprovodu svého trenéra Romana Vondráčka, asistenta trenéra Miroslava Horkého, kustoda Bohumila Raška a zdravotní sestry Jany Hladíkové. "Děkujeme vám za vzornou reprezentaci města," poděkovali jim hned na začátku asi hodinového setkání starosta Radovan Necid s místostarostou Josefem Komínkem. Hokejisté pak zhodnotili uplynulou sezónu, přičemž se nejvíc samozřejmě mluvilo o úspěšné baráži, která mužstvo katapultovala z krajské do 2. ligy. To by ale znamenalo mimořádné nároky na hráče i na samotný klub, což mají hokejisté v živé paměti z let 2006-2009, kdy druhou ligu Velké Meziříčí hrálo. Právě proto se v těchto dnech hokejisté o přijetí druhé ligy rozhodují.

Jaroslav Juda také připomněl některé statistiky utkání, která mají hráči v sezóně za sebou. "soupeřům jsme nastříleli 162 gólů," uvedl Juda a doplnil i jméno nejproduktivnějšího hráče: "Lukáš Dostál, 24 gólů a 29 asistencí."

Hokejisté HHK i díky němu zvítězili v Krajské lize jižní Moravy a Zlínska mohli se tak s HC Orlová utkat ve dvou kvalifikačních zápasech o postup do druhé hokejové ligy. V prvním domácím utkání Orlovou porazili 6:4 a ve druhém s ní na jejím ledě remizovali 3:3, což znamenalo úspěch.

-kid-

Důležitá data v historii HHK Velké Meziříčí

1906 - rok založení, jako TJ Spartak Velké Meziříčí
1992 - přejmenována HHK Velké Meziříčí
1992 - výstavba sociální budovy
1995 - výstavba kompresorovny a přimrazovací ledové plochy
2003 - založení Horáckého hokejového klubu, s.r.o.
2003 - zastřešení zimního stadionu
2006 - postup do 2. ligy ČSLH

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.