Letošní Koloběh vyhráli sourozenci Rosovi

kolobeh-fcb-97Absolutními vítězi letošního ročníku Koloběhu se stali sourozenci Terezie a Ondřej Rosovi. Pětadvacetikilometrovou trať zdolali s časem jedna hodina, 49 minut, deset vteřin.


"Závod jsme si pořádně užili. Má náročnou, ale pěknou trasu a navíc se udělalo pěkné počasí. Byl to, ale hodně náročné protože jsme se celou dobu přetahovali o vedení s nakonec druhou dvojicí Jaroslavem Slámou a Luciíí Dohnalovou, kteří nám nedali ani chvíli oddechnout. Velkou část závodu byli před námi nebo jsme se často pohybovali společně. Díky tomuto napínavému soupeření nám těch 25 km uteklo velmi rychle," řekl po závodě Ondřej Rosa.

Závody smíšených dvojic na trase dlouhé 25 km se konaly v sobotu 22. 10. ve Velkém Meziříčí. Od Areálu zdraví odstartovalo 29 párů a ti nejrychlejší se vrátili již za necelé dvě hodiny. Oceněni byli nakonec nejen ti nejrychlejší ze všech, ale také ti nejlepší v kategoriích nad 100 let (věkový součet celkem), do 100 let a manželské páry.

Trasa letošního koloběhu vedla od Areálu zdraví přes Tři kříže, Loupežník, Balinské údolí, Oslavici, Osové, Nesměřské údolí, Ski areál zpátky ke startovnímu místu. Zatímco nejrychlejší dvojice ji zdolala za 1 hodinu 49 minut, průměrný čas byl něco málo přes dvě hodiny. Nejstarším účastníkem byl šedesátiletý Pavel Klusáček, na opačné straně se potýkal s nejmladší třináctiletou Kateřinou Leščenkovou.

Koloběh je smíšený závod dvojic, které mají na zdolání trati použít jízdní kolo a vlastní nohy. Na trase se mohou střídat, podmínkou závodu je, že na celé trati spolu musí být soutěžní dvojice ve vizuálním kontaktu.

Závod pořádalo Sportovní centrum Velké Meziříčí poprvé v roce 2013 a od té doby si získal velkou popularitu. Spolupořadatelem závodu je firma Enviro-ekoanalytika, dalšími podporovateli jsou Poex, Starobrno, Agro Měřín, Autocolor, AndDesign a mediálními partnery Velkomeziříčsko, ZaostřenoVM a SportVM.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.