Mladší žáci postoupili na Mistrovství ČR v házenkářském desetiboji

IMG 20170225_121932V sobotu 25. února se mladší žáci zúčastnili regionální kvalifikace o postup na Mistrovství České Republiky. Pořadatelství se zhostil Havlíčkův Brod a vše zvládl na výbornou. Spolu s námi a domácími se regionální kvalifikace zúčastnil i tým Nového Veselí. 

Házenkářský desetiboj nahradil před několika lety přebory republiky, kde se hrálo o Mistra ČR. Dříve se hrál pouze klasický turnaj, kdy se hrála pouze utkání. Jak už název napovídá, házenkářský desetiboj se skládá z deseti disciplín, které jsou zaměřené na komplexní rozvoj hráčů. Kromě individuálních disciplín sem patří i utkání v házené, zápas s osobní obranou a samostatných nájezdech, takzvaných trhácích. Navíc může trenér dát na jednu z disciplín žolíka a zajistit tak svému týmu dvojnásobný počet bodů v této disciplíně. My se rozhodli žolíka vložit na klasické utkání, což se nakonec vyplatilo, jelikož jsme tuto disciplínu vyhráli.

Nejvíce se nám v desetiboji dařilo při rychlém běhu na 2×15 metrů, hodu do dálky, pětiskoku, v zápasech proti Novému Veselí a trhácích proti H. Brodu. Naopak nám nevyšla překážková dráha, střelba na přesnost a „osobka“ proti domácím. 

Po sečtení bodů ze všech disciplín jsme se ale nakonec mohli radovat z historického postupu mezi nejlepší celky republiky. Naposledy se mladší žáci účastnili Mistrovství ČR před 21 lety!

Velkým pozitivem bylo, že i když byl tým poskládán ze všech třech družstev mladších žáků (jarní prázdniny), tak se během kvalifikace vytvořila bezva parta, která si věřila a povzbuzovala se během všech disciplín. Právě týmový duch se ukázal jako rozhodující a kluci si postup právem zasloužili.

Ladislav Šidlo

Celkové pořadí: 

1. TJ Sokol Velké Meziříčí - 23 bodů 

2. Jiskra Havlíčkův Brod - 22 bodů 

3. TJ Sokol Nové Veselí - 15 bodů 

Družstvo VM: Lukáš Deraha, Benjamin Rosa, Robin Koudela, Martin Chalupa, Radim Kocourek, Filip Čížek, Jaroslav Požár, Marek Požár, Adam Požár, Tomáš Rosa, Tomáš Kučera, Jiří Čermák, Jakub Strýček, Lukáš Dobrovolný. Trenéři David Stoklasa, Pavol Živčic a Pavel Strašák, vedoucí družstva Lenka Požárová.

20170225 150754

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.