Jarní cyklozávod MTB Race 2017 prověřilo chladné počasí a déšť

zavodDalší ročník již tradičního jarního cyklistického závodu NKT MTB Race proběhl v sobotu 22. dubna 2017. Přesně 84 cyklistů – profi i hobby jezdců všech věkových kategorií se sešlo ve 14 hod na startu závodu u Areálu zdraví.

I přes nepříznivé podmínky počasí bylo tempo závodu rychlé a nálada veselá, první závodník zvládl trasu dlouhou 43 km již za 1 hod 38 min. S nejlepší časem tak zvítězil dvacetiletý Daniel Mayer, reprezentant v cyklocrossu z KC Hlinsko. Nejrychlejší ženou v cíli byla Kateřina Veselá s časem 2 hod 8 min. Nejstarším závodníkem byl triašedesátiletý Jiří Svoboda, který dojel s časem 1:53 min.

Vítězové a vítězky ve všech devíti kategoriích byli odměněni diplomy a věcnými cenami od SCVM a sponzora závodu nkt cables, s.r.o.

Letos byl závod napínavý tím, že trať byla od loňska změněna a o 8 km prodloužena, vedla přes Mostiště, Závist, Kochánov, Netín, Zhořec, Bory, Cyrilov, Vídeň, Lavičky a zpět k Areálu zdraví do cíle. Nikdo ze závodníků nezabloudil, což svědčí o perfektním značení trati, a to nebylo za deštivého počasí a s použitím pouze ekologicky odbouratelných značkovacích sprejů vůbec snadné.

Hlavní sponzor závodu – místní firma nkt cables, s.r.o. překvapil perfektní reprezentací svým vlastním nkt cyklo týmem.¨

Tudíž, i když těsně před startem začalo pršet a místy i sněhové přeháňky trvaly po celou dobu závodu a závodníci několikrát zmokli a zase uschli, závod si přesto užili, jak svědčí slova velkomeziříčské sportovkyně Gáji Žákové: „Nechtělo se mi, popravdě, vůbec. Prvních pár kilometrů, co mi bláto stříkalo do ksichtu a hustě pršelo, jsem si říkala, že jsem totální kráva, že se v tomhle počasí proháním na bajku. Pak jsem si při projíždění lesa po úzké mechové cestičce nahlas zanadávala, když jsem si skoro rozbila hubu. Poté, co jsem si vlastním tělem zahřála několik mokrých vrstev oblečení, jsem v této masochistické cyklistické aktivitě našla zalíbení.  Když jsem potkala cestou 52letou babu, která neskutečně makala, a se kterou jsme od dvacátýho kilometru jely společně a i v 15ti procentním stoupání jsme měly energii trousit vtipný hlášky, musím přiznat, že jsem začala být nadšená. Byla jsem vlastně pár kiláků od domova a jela krásnou přírodou a cestama, který neznám. Takže, když jsem s tou kolegyní projížděla po třech hodinách dřiny cílem, byla jsem šťastná jak blecha a těším se už na půlmaraton běžeckej v červnu.“

O tom, že tento závod získává na popularitě, svědčí nárůst počtu závodníků a zájem sportovců každého věku nejen z blízkého okolí.

Fotky ze závodu a výsledky všech kategorií naleznete na facebooku Sportovního centra VM.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.