Sára Strnadová má za sebou další úspěšné starty

16386996 1731426917143178_363562798142860332_nSnowboardcrossařka Sára Strnadová má za sebou závody na Dolní Moravě, které proběhly 9.–10. února. Šlo současně o mistrovství České republiky a Sára ve FIS kategorii dospělých a v konkurenci více než třiceti závodnic domácích i ze zahraničí zvítězila.

Předtím Sára Strnadová absolvovala dva závody evropského poháru v Grasgehrenu, kde se umístila jako osmá a patnáctá. O víkendu 26. a 27. ledna jela juniorské FIS závody, kde v konkurenci více než čtyřiceti závodnic první den zvítězila a ve druhém závodě skončila osmá.

Následoval týden závodů na Dolní Moravě. „První den jsem vyhrála malé finále, takže jsem byla 5., což mě trochu mrzí. Měla jsem totiž 2. nejlepší čas v kvalifikaci, ale v semifinále jsem předstartovala, takže jsem se musela vrátit, soupeřky mezitím odstartovaly a já už jsem nestihla tu ztrátu smazat, takže jsem dojela těsně třetí,“ popisuje průběh závodu Sára. Smůla ji neopustila ani ve druhém závodním dni. „V semifinále jsem jela do první klopenky těsně vedle Italky, ona spadla a vzala mě s sebou, takže jsem byla šestá. Ale zase nestěžuju si, jsou to krásné výsledky a konkurence tam byla veliká,“ dodává Sára s tím, že v nejbližších dnech se chystá na Boží Dar, kde budou FIS závody dospělých, a pak možná na trénink v Rakousku. „A potom poletím do Gruzie, odkud přeletíme do Ruska, v obou zemích se pojedou evropáky,“ uzavírá Sára výčet aktivit, které ji v nejbližších dnech čekají.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.