Hokejisté VM obsadili druhé místo v krajské lize

FOTO HHK_S_POHÁREM_ZA_DRUHÉ_MÍSTO

HOKEJISTÉ VELKÉHO MEZIŘÍČÍ V ROZHODUJÍCÍM UTKÁNÍ PROHRÁLI A OBSADILI DRUHÉ MÍSTO V KRAJSKÉ LIZE.

 HHK VM – SHKM Hodonín 4:5 (0:1, 3:3, 1:1)

Góly a asistence: 21:00 Střecha T., 26:47 Vlašín M., 38:43 Peschout (Ambrož, Burian), 53:29 Pejchal (Roupec) - 00:18 Veselský (Janás, Kuba), 31:00 Kuba, 32:10 Polák, 38:10 Jajcay (Kučera, Sajdl), 45:16 Janás (Polák, Polesný)

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Šoustal (Juda J.) - Slabý, Vlašín P., Šerý, Kochánek, Burian M., Ambrož, Vondráček – Křenek, Matov, Střecha T. – Pejchal, Bula, Sobotka (21. Strnad) – Peschout, Střecha F., Maštera – Roupec, Juda M., Vlašín M.

Sestava SHKM Hodonín:
Kotvan (Zollpriester) - Směřička, Crlík, Sedlák, Výmola, Lidák, Rýpar, Polesný, Veselský, Rákoczy, Polák, Janás, Venclík, Lindner, Kučera, Chalupa, Tomi, Jajcay, Peš, Sajdl, Kuba

Rozhodčí: Čech, Skopal – Czubaj, Zapletal
Delegát utkání: Sklenář
Vyloučení: 1:4, využití: 0:0, v oslabení: 1:0
Střely na branku: 37:18 (13:4, 16:8, 8:6)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Šoustal (HHK) - 72,22 % - 13 zákroků – 59 min.
Kotvan (HOD) - 89,19 % - 33 zákroků – 60 min.
Diváci: 745

Zatímco velkomeziříčští hráči po většinu rozhodujícího utkání diktovali tempo hry a zásobovali hostujícího gólmana střelami, hostující Hodonín čekal na chyby soupeře a dokázal pětkrát udeřit.
Rozhodující pátou branku Hodonína vstřelil útočník Janás, který se dokázal na ledovou plochu vplížit při zakázaném uvolnění svého týmu a v úniku prostřelil Šoustala v domácí brance.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: utkání jsme opět nezačali dobře a hned v úvodu inkasovali, přestože jsem hráče na důležitost úvodních střídání upozorňoval. Postupně jsme ale nabírali obrátky, do šancí jsme se dostávali, ale v koncovce jsme se neprosadili. V úvodu druhé třetiny jsme naši převahu konečně vyjádřili dvěma brankami a vedli jsme. Další velkou šanci v podobě samostatného nájezdu jsme nedali, což bylo škoda. Pak jsme dostali laciný gól hned z buly na 2:2 a krátce na to soupeř proměnil trestné střílení a opět vedl. Navíc jsme si pak dali, dá se říci, vlastní gól na 2:4 a nevypadalo to s námi dobře, ale času bylo stále na zvrat dost. Do konce 2. třetiny jsme dali na 3:4 a stále jsme byli ve hře. Bohužel jsme ve třetí třetině nepřistoupili k hodonínskému střelci, který mohl bez problémů projít až za útočnou modrou a golfem to trefil. Ze závěrečného tlaku jsme vyprodukovali pouze kontaktní branku. Pak u nich ještě zvonila tyč. Měli jsme další dobré šance. Bohužel se nám nepodařilo srovnat ani v závěru při hře bez brankáře. Soupeř byl o branku šťastnější.

Jiří Mráz

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.