O víkendu v Borech ožije kanoepolo

canoeing-3582315 960_720V nedaleké obci Bory pořádají turnaj ve sportu zvaném kanoepolo. Netradiční sport spojuje jízdu na kajaku s polem. Účastnit se může každý, kdo umí plavat.

Kde? V Borech na rybníku Horník.
Kdy? Sobota 18. května (od 8 do 20 hodin) a neděle 19. května (od 8 do 12 hodin).

Hraje se pět proti pěti, v brance je brankář a míč vhazuje rozhodčí, nic neobvyklého. Česká asociace kanoepola definuje pravidla následovně: „Hřiště: 23×35 m, klidná voda, hloubka min. 90 cm, vyznačení plovoucími lany. Branky: 1×1,5 m, zavěšené 2 m nad hladinou. Míč: 400-450 g, obvod 69-71 cm. Hráči: 5 na hřišti (na střídání max. 3 náhradníci). Vybavení: kajak s gumovými nárazníky, pádlo, přilba s ochrannou mřížkou, plovací vesta. Hrací doba: 2×10 min".

Kanoepolo je vyčerpávající, proto i přes krátkou hrací dobu je střídačka frekventovaně využívána a je umístěna za brankami. Jeden specifický zákaz ovšem kanoepolo má, nesmí se narážet špičkou lodě kolmo do boku protivníkova kajaku (možnost proražení lodě).

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.