Boxer Erik Teplý vítězně na EUROPEAN BOXING LEAGUE OF VISEGRAD

59985077 593905677783292_9091737104618094592_nVe dnech 11 a 12 května se v prostorách Zámeckého sálu v Mikulově konal první ročník této mezinárodní soutěže.

O nádherné pásy zdobené logem V4 se porvaly celky BC Ružinov ze Slovenska, Bombardier Gdyňa z Polska, ŠKP Spartak Komárno, Tatai box club z Maďarska a nakonec domácí celek jihomoravské oblasti Sparta Mikulov. Právě v řadách tohoto domácího celku hostoval ve welterové váze (pozn. red.: váhová kategorie mezi lehkou a střední váhou) ostřílený boxer z Velkého Meziříčí – Erik Teplý.


První den nastoupil proti zkušenému Andreji Šurinovi boxujícímu v barvách slovenského teamu. Ve velké bitvě Erikovi soupeř na začátku třetího kola po úderu roztrhl obočí a zápas byl lékařem předčasně ukončen. Dle platných pravidel AIBA (Mezinárodní boxerské asociace) se zápas dobodoval a Erik byl po zásluze vyhlášen vítězem.


I s tímto tržným zraněním nastoupil Velkomeziříčský borec druhý den k zápasu s Jozefem Göresem z Maďarska. I přesto, že se v druhém kole opět zraněné obočí otevřelo, díky perfektní práci cutmana (pozn. red.: zdravotník na sportovní akci) mohl velkomeziříčský boxer pokračovat ve vítězném tažení a i tohoto soupeře porazil na body.


Těmito svými úspěšnými zápasy Erik Teplý přispěl k celkovému vítězství domácího celku, zlatý pás tak zůstal v ČR.


-Jiří Fiala-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.