Národní finále 45. ročníku Novinářského kalamáře v házené mladších žáků

NF 1_copyDeset nejlepších školních házenkářských týmů se sjelo do Velké Bystřice, kde se od středy 22. do pátku 25. května ve dvou sportovních halách konalo Národní finále žáků 5. - 7. tříd.

Kraj Vysočina reprezentovali chlapci Základní školy Oslavická Velké Meziříčí, kteří si zajistili účast na této vrcholné akci po vítězství v krajském kole 30. dubna v Novém Veselí.

Do prvního turnajového utkání proti zástupci západních Čech, hráčům 20. ZŠ Plzeň jsme vstoupili dobře a prvních deset minut vedli. Trápila nás však obranná fáze a výsledkem byla po třiceti odehraných minutách čtyřbranková prohra 12:16. Druhý dopolední souboj poznamenal hodně nepovedený vstup a velká spousta útočných ztrát. K tomu se přidala mizérie obranné souhry, z toho pramenila jednoznačná porážka od pozdějšího vítěze turnaje ZŠ Újezd u Brna 12:27.

Po obědě jsme se dali herně dohromady a následovalo vydřené, ale zasloužené vítězství nad pořadatelským týmem ZŠ a MŠ Velká Bystřice 15:8. V posledním utkání základní skupiny proti ZŠ Kuřim jsme se drželi po většinu hrací doby prvního poločasu na dostřel. Po změně stran jsme udělali řadu chyb, nestačili a prohráli jasně 14:24. Čtvrtá příčka po odehrání základní skupiny nás svedla do pátečního souboje o celkové 7. místo. V tom jsme až na krátký výpadek v první půli neustále vedli. Po změně stran jsme si výrazně zlepšenou obranou a rychlým přechodem do útoku vypracovali dostatečný náskok a zvítězili 20:14 nad ZŠ Vítězná Litovel. Vrcholem celé akce bylo samozřejmě finále, v němž jasně kralovali zástupci Jihomoravského kraje.

Pořadí:
1. ZŠ Újezd u Brna, 2. ZŠ E. Zátopka Kopřivnice, 3. ZŠ Zubří, 4. XX. ZŠ Plzeň, 5. ZŠ Kuřim, 6. ZŠ Hostivice Praha, 7. ZŠ Oslavická Velké Meziříčí, 8. ZŠ Vítězná Litovel, 9. ZŠ a MŠ Velká Bystřice, 10. VII. ZŠ Most.

Hráli: Kučera Tomáš, Borkovec Martin – Koudela Robin (25), Požár Adam (17), Winterling Jiří (15), Bradáč Vojtěch (10), Zezula Petr (2), Remer Vojtěch (1), Vik Denis (1), Homola Antonín (1), Jakubčo Tobias (1), Krejčí Michal (1). Vedoucí družstva ing. Vincenc Záviška, mgr. Jiří Bližňák.

Poděkování patří Radě města Velké Meziříčí za příspěvek k uhrazení části cestovních nákladů týmu.

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.