• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Velkomeziříčští hokejisté začali druhou polovinu základní části výhrou nad rosickou Štikou

Velkomeziříčští hokejisté začali druhou polovinu základní části výhrou nad rosickou Štikou

IMG 5594HHK VM – HC Štika Rosice 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly a asistence: 14:34 Střecha T. (Strnad), 33:53 Pejchal (Vlašín P., Matov), 48:19 Střecha T. (Křenek, Kadela), 53:43 Bula (Maštera), 54:43 Burian M. (Matov, Pejchal), 59:05 Strnad (Kadela, Matov) – 39:57 Čtvrtníček (Říčka, Kazlepka).

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Slavíček) – Kadela, Vlašín P., Burian V., Ambrož, Kochánek, Báňa – Strnad, Křenek, Střecha T. – Rozmarín, Matov, Sobotka – Vlašín M., Bula, Maštera – Pejchal, Střecha F., Burian M.

Sestava HC Štika Rosice:
Skoupý (Čížek) – Rafaj, Úlehla, Dobiáš, Kučera, Varholík, Pospíšil, Gonos – Heža, Kůst, Malý, Říčka, Dufala, Čtvrtníček, Kazlepka, Svatuška, Strakoš, Švarcberger

Rozhodčí: Maťašovský – Chramosta, Olšar.
Vyloučení: 3:1, využití: 0:0, v oslabení: 1:0
Střely na branku: 38:31 (10:13, 14:11, 14:7)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Juda J. (HHK) - 96,77 % - 30 zákroků – 60 min.
Skoupý (UHO) - 84,21 % - 32 zákroků – 60 min.
Diváci: 183

V sobotu začala druhá polovina základní části krajské ligy. V domácím utkání přijeli hráči Rosic, kteří v této sezoně trápí nejednoho favorita. A nebylo tomu jinak ani v tomto utkání.
Od úvodního buly viděli diváci kvalitní hokejové představení, ve kterém rosické Štiky naše mužstvo opět pořádně potrápily. K první změně stavu došlo v polovině patnácté minuty, kdy z hloubky obranného pásma přišla přihrávka na Milana Strnada, který protečoval kotouč na Tomáše Střechu. Ten si po levé straně najel do útočného pásma a blafákem překonal brankáře Rosic. V závěru první třetiny nastřelil Patrik Matov z bezprostřední blízkosti tyčku Skoupého branky.

Bez názvuDruhá třetina začala naší příležitostí, kdy tvrdou střelu zápěstím z hole Davida Křenka vyrazil Skoupý betonem. Poté měli několik slibných šancí rosické Štiky. Ve 24. minutě napřáhl z pravého kruhu Honza Bula. Kotouč z jeho hole skončil ukrytý ve výstroji brankáře. Ve 26. minutě měly Rosice výhodu přesilové hry. V té se do obrovské příležitosti dvakrát dostal David Křenek a jednou Tomáš Střecha. Jejich šance však gólem neskončily. Ve 27. minutě si do útočného pásma vybruslil Milan Strnad. Kotouč z jeho hole zasáhl brankáře do masky. Ve 29. minutě se ke střele dostal rosický Heža. Jeho tvrdou střelu ukryl Jarda Juda ve výstroji. V polovině utkání to byl soupeř, který měl více ze hry a několikrát zaměstnal našeho brankáře. Ve 33. minutě se po špatné rozehrávce dostali do přečíslení dva hráči Rosic. Kotouč mířící do horní části branky ukryl strážce naší branky do lapačky. O minutu později viděli diváci akci, která vedla ke gólu. Patrik Matov přenechal kotouč Petrovi Vlašínovi. Ten si zajel až za soupeřovu branku a poslal puk před branku, kam si sjel Martin Pejchal, který střelou z první zavěsil – 2:0. Po této brance začal narůstat tlak domácích. Přesto ke gólu nevedl. Naopak v samém závěru druhé třetiny Rosice využily přečíslení a snížily – 2:1.

Na začátku třetí části se do obrovské příležitosti dostal rosický Strakoš, který ve vyložené šanci přestřelil úplně odkrytou branku. Hostující mužstvo si vytváří tlak. Ve 47. minutě mají hosté přesilovou hru. V přesilové hře střílel kapitán hostů Pospíšil. Kotouč z jeho hole ukryl Jarda Juda v lapačce. Ještě v téže minutě se k odraženému kotouči dostal David Křenek, který si nabruslil do útočného pásma. Jeho střela ještě gólem neskončila. V nastalém zmatku se však zmocnil kotouče Tomáš Střecha, který si vybruslil až před brankáře a střelou mezi betony skóroval – 3:1. V 51. minutě se po krásné kombinaci na jeden dotek dostal do obrovské šance Martin Pejchal. Brankář Rosic ho však vychytal. V 53. minutě střílel rosický Čtvrtníček. Puk z jeho hole končí v lapačce našeho gólmana. V 54. minutě se do velké příležitostí dostali hráči Rosic. Střelu od modré tečoval u levé tyčky připravený útočník Rosic. Kotouč z jeho hole prošel brankovištěm ven. Následně vyvezl puk do útočného pásma Vojta Maštera, který krásnou přihrávkou našel Honzu Bulu. Ten střelou bez přípravy překonal Skoupého – 4:1. Přesně o minutu později si připsal premiérový gól v seniorské soutěži junior Martin Burian – 5:1. V poslední minutě utkání stanovil konečnou podobu výsledku Milan Strnad, který poslal kotouč golfem do soupeřovy odkryté klece – 6:1.

V tomto týdnu čekají velkomeziříčské hokejisty dvě velmi těžká utkání. Ve čtvrtek zajíždí na horký led boskovické Minervy a v sobotu se doma představí loňský finalista, tým SHKM Hodonín.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: po dvou prohrách jsme chtěli doma uspět. Udělali jsme několik změn v sestavě a věřili, že to bude správná cesta. Hosté hráli bojovně a nadšeně. My jsme se dlouho nemohli prosadit v zakončení, vedli jsme hubeně 1:0, výborně chytal Jarda. Na konci 2. třetiny jsme si za stavu 2:0 situaci zkomplikovali, když jsme nechali 3 vteřiny před koncem třetiny volného hráče před brankou a ten snížil. Ve 3. třetině byl rozhodující moment za stavu 3:1, když soupeř netrefil prázdnou branku a my z protiútoku dali gól na 4:1. Pak už jsme hru zcela ovládli a dokráčeli jsme k výraznému vítězství.

Ostatní výsledky čtrnáctého kola: Dynamiters Blansko – HC Brumov-Bylnice 4:3PP, HC Uničov – HK Kroměříž 2:4, TJ Sokol Březina – Hokej Uherský Ostroh 1:5, HC Spartak Velká Bíteš – SKMB Boskovice 2:4, HC Uherské Hradiště – SHKM Hodonín 6:8, HC Lvi Břeclav – HC Spartak Uherský Brod 2:5.

MISTROVSKÉ UTKÁNÍ_-_HODONÍNProgram mužů na tento týden:
Čtvrtek 12. 12. 2019 SKMB Boskovice – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 18.00 hod. (zimní stadion – Boskovice)
Sobota 14. 12. 2019 HHK Velké Meziříčí – SHKM Hodonín, začátek utkání v 17.30 hod. (zimní stadion – Velké Meziříčí)

HHK VM

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.