Hasičky zahájily sezónu v Hradci Králové

titPrvní březnovou neděli jsme strávili ve východních Čechách zahájením Litovel ligy CTIF 2020.

Po poctivé zimní přípravě jsme se vydali změřit svoje síly na halovou soutěž do Hradce Králové. Velké Meziříčí reprezentovaly dva týmy žen včetně nové posily z SDH Martinice. Jak je již zvykem, útok byl zkrácen pouze na savice a štafeta byla také přizpůsobena tělocvičně, tedy měřily se 4 úseky. Každému družstvu se počítaly časy z 3 útoků (celkem 4 pokusy) a 2 štafet (3 pokusy). Jak útoky, tak i štafety byly celkem vyrovnané, a tak o konečném umístění rozhodovaly desetinky vteřin. Z vítězství se nakonec radovala děvčata z Pískové Lhoty, která se svým druhým družstvem obsadila i následující příčku. Velké Meziříčí skončilo v celkovém hodnocení na třetím a čtvrtém místo před pátou Novou Pakou. V mužské kategorii putovní pohár neputoval moc daleko, jelikož ho s velkým náskokem obhájili domácí HZS Královéhradeckého kraje.
Letošní sezona 2020 bude pro hasičky poněkud náročná, protože se po celou dobu bude bojovat o kvalifikaci na hasičskou olympiádu, která se má konat ve Slovinsku příští rok. Budeme jim proto přát mnoho štěstí!

Standa Kratochvíl

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.