Velkomeziříčští hokejisté mají za sebou jednu z nejúspěšnějších sezon

hokejiste2020Horácký hokejový klub Velké Meziříčí si v sezoně 2019 - 2020 připsal hned několik úspěchů. „A" tým vybojoval první místo po základní části a celkový titul v Krajské lize mužů JM a ZL. Junioři obsadili v regionální lize celkové druhé místo. Stejně tak starší žáci, kteří získali stříbrné medaile v Krajské lize Vysočiny. Celkové čtvrté místo uhrál „B" tým mužů v Krajské soutěži Vysočiny. Velmi pěkné páté místo obsadili mladší žáci v Krajské lize Vysočiny. Velmi nadějně si počínaly přípravky HHK ročníků 2009 až 2012, které v ligách přípravek dělaly dobré jméno našemu klubu. Za zmínku určitě také stojí dvě svazové akce „Pojď hrát hokej", které do náboru přivedly celkově 44 dětí.

První mužstvo HHK si dalo za cíl navázat na velmi úspěšnou předloňskou sezonu. Bojovat o titul krajského šampióna a v případě úspěchu na krajské úrovni zabojovat v kvalifikaci o II. ligu ČR.

Pod trenérskou taktovkou Karla Vejmelky a Michala Krči absolvovali hokejisté dvanáct tréninkových jednotek v letní přípravě, která proběhla od 21. května do 28. června. Přípravu na ledě začali hokejisté 20. srpna. Během měsíční závěrečné přípravy sehráli celkem pět přípravných utkání (s Velkou Bíteší, doma a venku s Pelhřimovem, v Bystřici n. P. s týmem Litomyšle a venku s Chotěboří).

Kádr prvního týmu HHK získal do svých řad hned několik nových tváři. Po roční odmlce se do mužstva vrátil brankář Zdeněk Slavíček. Obranné řady vyztužili obránci Roman Kadela a Daniel Salát. Útočné formace doplnil Adam Hrbatý a v polovině prosince přišel na hostování z SK HS Třebíč Lukáš Paták, který se zároveň stal trenérem velkomeziříčské mládeže. Střídavé starty byly na začátku sezony vyřízeny velkomeziříčským odchovancům Petru Slabému, Miroslavu Judovi a Martinu Barákovi. V přípravě si svými výkony řekli o místo v sestavě hned dva junioři HHK - Michal Báňa a Martin Burian.

V základní části zaznamenali hráči HHK 19 vítězných utkání, jedno vítězství v prodloužení, jednu prohru v prodloužení a v pěti utkáních se radoval z výhry soupeř. V základní části se na naše mužstvo nejlépe připravili dva soupeři, které jsme nedokázali porazit. Ambiciózní tým Uherského Ostrohu a překvapivě tým Dynamiters Blansko HK. Hráčům HHK se podařilo hned čtyřikrát nastřílet 10 a více gólů (Uherskému Hradišti 11:1 a 10:5, Brumovu-Bylnici 10:2 a Uničovu 11:4). Po odehraných 26 kolech obsadil HHK Velké Meziříčí s 60 body první místo. Na druhém místě skončili se stejným počtem bodů, ale horšími vzájemnými zápasy (4:0, 4:3) hokejisté SKMB Boskovice. V závěrečném zápase základní části naši hráči prohráli v Uherském Ostrohu (0:3), přesto postoupili do play-off z první příčky. Ve čtvrtfinále nás čekal tým HC Lvi Břeclav.

Start play-off našemu týmu vůbec nevyšel. Břeclavští Lvi, kteří si postupem do play off splnili svůj cíl, hráli uvolněně a navíc se jim dařilo dávat branky. Když to bylo v polovině utkání 0:4 pro Lvy, málokdo by si na naše hráče vsadil. K obratu zavelel Tomáš Střecha, který projel celé hřiště a vstřelil tolik potřebný gól. Do konce druhé části se podařilo ještě snížit a čtyřmi góly se podařilo čtvrtfinálové utkání otočit. V Břeclavi se opět hrálo vyrovnané utkání, které naše mužstvo nakonec vyhrálo 4:1 a postoupilo do semifinále. V tom se konala repríza loňského finále. Ještě před startem série s Hodonínem postihla naši kabinu viróza, která odstavila celkem pět hráčů základní sestavy. Díky široké základně se podařilo mužstvo poskládat tak, aby bylo soupeři konkurenceschopné. Následovala neskutečně vyrovnaná série, hraná na tři utkání. V prvním utkání šel Hodonín do vedení, ale dvěma góly ve druhé třetině jsme první utkání otočili a připsali si důležitý první bod. V Hodoníně čekala na naše hráče pořádně těžká práce. Po 60 minutách bylo utkání nerozhodnuté, následovalo desetiminutové prodloužení, které opět o vítězi nerozhodlo. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy, ve kterých domácí v sedmé sérii rozhodli o svém vítězství a vyrovnání semifinálové série. Pro většinu hráčů to bylo nejdelší utkání, které kdy odehráli. Bez pár minut se totiž hrálo téměř tři hodiny. V neděli se tak muselo, před rekordní domácí návštěvou této sezony, rozhodnout. V utkání jsme postupně navyšovali vedení až na 3:0. Poté hosté v závěru druhé třetiny snížili na 3:2. Bleskový gól na začátku třetí části však definitivně zlomil odpor hodonínských drtičů. Hráči HHK tak po roce oplatili Hodonínu porážku a mohli se těšit na finále proti Boskovicím.

Během následujících dní se v České republice natolik zhoršila situace ohledně epidemie koronaviru, že nedovolila finále a souboj o třetí místo odehrát. Následně Sportovně technická komise JM ČSLH odsouhlasila konečné pořadí jednotlivých soutěží. Krajskou ligu mužů Jižní Moravy a Zlína vyhrál tým HHK Velké Meziříčí, díky lepšímu postavení po základní části právě před týmem SKMB Boskovice.

Tým HHK Velké Meziříčí byl zaslán do Prahy jako případný kvalifikant o II. ligu ČR.

Velké poděkování patří našim fanouškům, kteří nás dokázali hnát ke splnění našich cílů. A zejména pak těm, kteří s námi odjížděli i na venkovní zápasy. V letošní sezoně nebyl jediný venkovní zápas, kde by nebylo slyšet bubnování a slušné fandění našich fanklubáků – DĚKUJEME.

Dále bych chtěl touto cestou poděkovat celému realizačnímu týmu HHK, který dokázal pro hráče připravit podmínky, které by nám mohl závidět leckterý tým z vyšších soutěží.

Na úplný závěr chci poděkovat všem našim partnerům a městu Velké Meziříčí. Bez Vaší finanční pomoci by se tento nejrychlejší kolektivní sport, kterým lední hokej bezesporu je, nedal dělat – DĚKUJEME.

Jaroslav Juda, vedoucí mužstva

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.