Stolní tenisté zhodnotili uplynulou sezónu

stolnitenisAktuální sezóna nebyla zcela dohraná. Krajské soutěže mužů ukončil svaz VV KSST Vysočina dne 16. března 2020. Nicméně všechny týmy odehrály celkem 20. kol, zbylé dvě kola se zrušily bez náhrady. Důvodem tohoto rozhodnutí bylo nařízení vlády, kdy dne 12. března 2020 vláda nařídila nouzový stav kvůli pandemii koronaviru.

Nicméně naše nejlepší družstvo se umístilo na devátém místě v divizi Vysočina. Toto místo zaručuje pokračování v této soutěži i nadále. Hlavní čtyřka hráčů byla ve složení Maštera Martin, Šoukal Slavomír, Kampas Jan a Klíma Petr. Bilance zápasů družstva byla 7 výher, 4 remízy a 9 proher. V jednotlivcích byl nejlepší Maštera Martin s úspěšností 61,76 procent, druhý skončil Šoukal Slavomír s 50,75 procenty, třetí místo bral Kampas Jan s 48,44 procenty a čtvrtý se umístil Klíma Petr s 29,09 procenty. Po tomto roce se na první místo vrací Maštera, který vystřídal loňského nejlepšího hráče Šoukala. Martin zaznamenal také svůj osobní rekord v úspěšnosti v soutěži divize Vysočiny. Po celkovém shrnutí byl cíl v podobě záchrany této třídy splněn.

Další naše družstvo rezervy se umístilo na sedmém místě v krajské soutěži KP 3. Hlavní předsezónní úkol byl podobný jako u áčka a to udržet tuto třídu i do další sezóny. To se klukům povedlo bez větších problémů. Tento rok z družstva zářil Borůvka, který po skončení soutěží měl krásných 76,47 procent úspěchu. Další z klíčových momentů bylo, že zkušený hráč Skryja pomohl v tu pravou chvíli, kdy to družstvo potřebovalo nejvíce. Další porci úspěchů brali i ostatní, mladík Vala, kapitán Holík, Buk Martin, Kupka a Bednář.

Zbylá naše družstva nastupovala v okresních soutěžích. Céčko nakonec bralo sedmé místo v OP 1. Kapitán Buk do jednotlivých utkání střídal sestavu, kde se protočilo mnoho našich hráčů. Svůj premiérový start si odehrál také nadějný mladík Bradáč Petr. Tým podržel nejvíc zkušený Kupka Jiří. Dále nastupovali Bednář, Kořínek, Vala, Buk, Dvořák a Suchánek. Za zmínku stojí, že tento tým už mnoho let hraje úspěšně v nejlepších okresních třídách.

Naopak náš poslední tým déčka nastupoval v nejnižší okresní soutěži. Toto družstvo vedl Suchánek Petr, který pocítil svůj osobní vzestup a jednoznačně vyhrál úspěšnost z našich hráčů. Ostatní kluci skončili v tomto pořadí Blažek Filip 47,06 %, Bradáč Petr 46,43 %, Pavelec Radek 44,12 %, Hedvábný Lukáš 29,17 %, Motáček Tomáš 25 % a Kališ Pavel 22,22 %. Premiérové starty zaznamenali také Zahradníček Jakub a Dvořák Martin. Družstvo celkově čtyřikrát vyhrálo a dvanáctkrát prohrálo. Dosti utkání skončilo těsně prohrou. Pro všechny naše mladíky je bodovat v utkání složité, neboť jde o soutěž dospělých. Zcela jistě je to pro každého z nich velká výzva do budoucnosti. Pochvalu si zaslouží všichni. Zkušenosti z utkání se budou určitě hodit všem. Tato příprava kluků je běh na dlouhou trať. Do dalších let počítáme, že mladíci budou postupně napomáhat céčku. Mezi soutěžemi je obrovský rozdíl, jde celkem o pět výkonnostních tříd. Další vlna mladíků stále čeká na své první mistrovské utkání. Jde přibližně o dalších deset nových kluků.

Dne 4. ledna 2020 uspořádal náš oddíl každoroční turnaj o putovní pohár přeborníka města Velkého Meziříčí. Odehrály se soutěžní disciplíny čtyř kategorií: dvouhra bez omezení (hlavní soutěž), dvouhra do okresního přeboru 1. třídy, čtyřhra bez omezení a poslední dvouhra veteránu nad 45 let. Této akce se tradičně účastní hráči z celé České republiky. Například přicestovali z oddílů Znojma, Moravských Budějovic, Kamenice nad Lipou, Žďáru nad Sázavou, Velké Bíteše, Náměště nad Oslavou, Velkých Popovic, Brna či hráč německého města Passau a jiní. Kvalita byla obrovská, k vidění byl ligový stolní tenis, který se musel všem divákům líbit. Na turnaji startovalo okolo padesáti hráčů. Tento ročník byl velmi vyvedený, okořeněný novými hráči, kteří si k nám našli cestu poprvé a příjemně turnaj pozdvihli o třídu výš.

Veškeré informace o našem oddílu, tabulky, úspěšnosti, zápasy, články, fotky, atd. najdete na našich internetových stránkách www.stolnitenisvm.cz.

Do nového ročníku 2020-2021 chystáme nové registrace dětí a zapojení do mistrovských utkání.

Dále probíhala už druhý rok skvělá spolupráce s místní organizací Dóza, kde jsme vedli další nové děti.
Především velká pochvala patří všem našim čtyřem trenérům, bez kterých by tohle všechno nešlo. Trenéry mládeže vykonávají Klíma Petr, Buk Martin, Holík Vratislav a Suchánek Petr.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem našim sponzorům: městu Velké Meziříčí, MŠMT, firmám Klíma Pavel a Sanborn.

Petr Klíma

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.