Meziříčské volejbalové ikony - část třetí

ball-1930192 1920Samozřejmě, že jsem v posledním pokračování zapomněl ještě na dva hráče, kteří to dotáhli do extraligy.

 

AuerFilip Auer (1986) k nám přišel z Třebíče s neuvěřitelnými fyzickými dispozicemi. Jeho výskok lámal rekordy. Nevím, jak k tomu přišel, ale u nás už měl smečařský výskok nejvyšší ze všech. Hrál na bloku, lehce nahlédl do juniorské reprezentace a od nás v roce 2006 odešel do Brna. Potom se přes Bučovice, Odolena Vodu a Benátky vrátil zpět do 1.ligy v Bučovicích, kde pomalu zakončuje svou kariéru. Úspěšný je i v mimovolejbalovém životě, kde se věnuje finančním službám.

HovorkaDruhý, na kterého jsem pozapomněl, je Jindra Hovorka (1987). Přišel k nám z Brna v době, když jsem v Brně působil. Bylo to za velké nevole ze strany brněnských trenérů a funkcionářů. Po skončení juniorské kariéry se do Brna vrátil opět za nevole těch samých. U nás zanechal významnou stopu. Hrál na smeči. Jeho krátká kariéra potom pokračovala kromě Brna i v extraligovém Kladně. Myslím, že na Velké Meziříčí má dobré vzpomínky.

Další hráči, které nechci opomenout jsou ti, kteří se po skončení u nás již věnovali studiu nebo občanskému zaměstnání a volejbal hráli jen jako koníček v nižších soutěžích. Přední místo zaujímá Jirka Homola (1985) známý po přezdívkou Donald. Přišel s bratrem Tomášem, když zanechal hokeje. Hrál hlavně na liberu, dostal se i do kadetské reprezentace a uhrál s ní 4. místo na světě.
Lukáš Beránek (1983) přišel z Okrouhlice. Blokař, podobně jako Pavel Jelínek, nevelký vzrůstem (na blokaře), ale vytrvalý, výborný do party. Má bronzovou medaili z třetí sezony. Nyní stále hraje krajský přebor za Okrouhlici a stále je výborný. Letos jsem chtěl, aby se vrátil do 1.ligy. Má však jiné povinnosti a nestíhal by. Podobně jako Lukáš k nám přišel z Havlíčkova Brodu Tomáš Trnka (1982). Výborný blokař a jeden z klíčových hráčů v naší první medailové sestavě. Po skončení dorosteneckého věku přestoupil zpět do Brodu, kterému pomohl do II. ligy a nyní hraje rovněž v Okrouhlici. Petr Vašíček (1983) náš první nahrávač a organizátor hry v prvních třech sezonách. Patřil a patří k nejstaršímu jádru a ikonám oddílu. Jak skončil s juniorským věkem, začal trénovat juniory, kadety a v posledních letech žáky. Učí na sportovním gymnáziu v Jihlavě a nyní je trenérem juniorek a sportovním ředitelem ŠSK Demlova Jihlava.

Michal Kacafírek (1996) volejbal neuměl, dělal atletiku a fotbal. Nakonec se díky svému přístupu stal naším významných liberem, který se podílel na dvou medailích. Koketoval i s extraligou mužů, ale zanechal toho a nyní se věnuje studiu managementu sportu. Filip Brychta (1998) - blokař. Ohromný přístup, dřel do úmoru, neboť nebyl pohybově nijak zvlášť vybaven. Rybičky skákal do antuky jako šipky do vody. Všechno se naučil. Výborně četl hru, což je pro blokaře nezbytné. Škoda, že brzy skončil. Jeho kariéra mohla pokračovat a stoupat. Dal přednost škole, což mu samozřejmě nezazlíváme. Eda Heřmánek (1998). Neuvěřitelný. Byl u nás od nejútlejšího věku, přes žáky se probojoval až do 1. ligy mužů. Se dvěma metry tělesné výšky a ohromným výskokem rozhodoval mnohé zápasy. Jako kadet prvním rokem měl jeden z největších podílů na stříbrné medaili. A to končil ročník 1995, tedy s hráči o 3 roky staršími. Po maturitě se dal na medicínu a ještě jeden rok to s námi zkoušel, potom dal přednost budoucnosti lékaře. Ivan Vrána (1990) - asi jsme měli štěstí na šikovné blokaře menšího vzrůstu. Ivan byl jedním z nich. Také to musel dohnat tréninkem. Nevadila mu dřina, proto dosáhl na to, aby se zapsal zlatým písmem do naší historie. Honza Meloun (1984), levoruký univerzál. Neváhal přestoupit na školu z Havlíčkova Brodu do Meziříčí, aby se mohl více věnovat volejbalu. Stala se z něj nezastupitelná opora v té věkové kategorii. Ani po konci u nás volejbal neopustil a v jediném prvoligovém ročníku havlíčkobrodských mužů byl rovněž tím rozdílovým hráčem. Stále hraje II. ligu, nyní již na liberu, neboť mu šlo skoro všechno.

volejbal 179 002 copy

Samozřejmě, že to nebyl úplný výčet hráčů, na které patří naše vzpomínka. Roman Vašíček, Roman Bém, Standa Hybášek, Michal Hybášek, Roman Hybášek, Ondra Bachr, Standa Kliment, Martin Novotný, Vojta Havlíček, Ondra a Vráťa Holíkovi, Víťa Trojan, Dominik Pařízek, Tomáš Villert, Dominik Šesták, Tomáš Krejska, Tomáš Vašíček, Leoš Trnka, Petr Pleskač, Martin Pospíchal, Jirka Moučka, Filip Kuřec, Honza Licek, Honza Matějka, Honza Krejčí, Petr Novák, Honza Štěpanovský, Honza Charvát, Viki Hamara, Vojta Prchal, David Pešta, Lukáš Musílek, Jirka Kracl, Jirka Vittek, Adam Vytlačil a další a další. Neuváděl jsem nikoho z těch, co za nás ještě hrají. O nich se píše a psalo stále, takže se nyní určitě neurazí. A také se opět omlouvám těm, které jsem neuvedl. Díky.

Petr Juda

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.