Velkomeziříčští atleti zahájili sezonu účastí v projektu Spolu na startu

P1130388Celkem na 173 místech po celé republice uspořádaly atletické kluby závody Spolu na startu, TJ Sokol Velké Meziříčí nebyl výjimkou. Akci pořádal Český atletický svaz, jehož projekt ocenil dokonce prezident Mezinárodní atletické federace a bývalý běžec Sebastian Coe. Sezonu tak od 1. června považují atleti za zahájenou. Zapojilo se zhruba 17 000 účastníků napříč věkovými a výkonnostními kategoriemi, v Meziříčí byl počet startujících 50.

Sportovní areál Školní hostil první letošní venkovní závody, kterých se zúčastnili závodníci v kategoriích mladšího a staršího žactva, dorostu, juniorů i dospělých. Mladší žactvo startovalo pouze ve vrhu koulí, starší kategorie navíc ve skoku vysokém. „Zapojili jsme se do projektu Spolu na start a zahájili tak konečně sezonu. Děti si to myslím užily a podaly skvělé výkony. Odměnou závodníkům, mimo potlesk soupeřů, byl dobrý pocit ze sportovního výkonu a pohybu na čerstvém vzduchu," uvedla ředitelka závodu Zuzana Villertová. Ve skoku vysokém zazářil Tomáš Neufuss, který překonal výšku 186 centimetrů. Nejdelší vrh koulí v délce 12,59 metru předvedl Kamil Běhounek.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.