Kluci z FCVM U9 vybojovali jedenácté místo na Ondrášovka Cupu

FCVM U9_-_Ondrášovka_Cup_20.6.2020Po dlouhé pauze a nejistotě, zda se vůbec finále uskuteční, přišla skvělá zpráva - finálové zápasy budou 20. a 21. června 2020 ve Vysokém Mýtě - šest týdnů od doby, kdy se mohlo začít opět trénovat. Některé týmy se po dlouhé pauze bez tréninku odhlásily a šanci dostaly týmy náhradní, jako Zbrojovka Brno, kterou na podzim v kvalifikaci vyřadil právě tým FCVM. Čtyři základní skupiny po šesti týmech znamenalo, že kluci z FCVM mohou být v nejhorším případě 24. z celé republiky.

První den turnaje začal vydatným deštěm a vypadalo to, že v takových podmínkách se snad nedá ani hrát. Hřiště bylo podmáčené z předchozích dnů a nyní se z něho pomalu stával rybník. Míč se bez nadsázky řečeno přestal „kutálet".
Tyto podmínky bohužel vůbec nepřály kombinačnímu fotbalu, který FCVM hraje. Výhodu měl v tuto chvíli ten, kdo hrál fotbal založený na síle a střelách z dálky. Nakonec po vyčerpávajících zápasech kluci vybojovali 3. místo v základní skupině. To pro ně znamenalo, že mohou celkově skončit na 9. až 12. místě.

Druhý turnajový den museli organizátoři přesunout na tréninkové hřiště. Z hlavního hřiště se stal rybník a z říčky v okolí se stala řeka, která se téměř vylila ze svých břehů. Fanoušci, kteří parkovali za řekou, měli co dělat, aby vůbec odjeli.
Organizátoři ale vše zvládli. A i díky tomu se druhý den odehrálo hodně dobrých a kvalitních zápasů. Kluci z FCVM se opravdu neměli za co stydět. Svojí hrou a touhou ukázat, že patří do elitní čtyřiadvacítky právem, vybojovali v celkovém pořadí 11. místo. Skončili těsně za FC Slovácko a dostali se před kluby jako Bohemians Praha, FK Pardubice, Hradec Králové, Jihlava atd.

Nakonec je potřeba také zmínit fanoušky, kteří mohutně a vytrvale kluky z FCVM podporovali. Naše „hoši děkujeme" na závěr bylo tak mohutné, že se přidali všichni fanoušci na tribunách. Krásná tečka za celým turnajem...

Trenéři: Robin Kašpar a Dušan Smejkal

Všechny záznamy zápasů, které se natáčely jsou k vidění na:
https://www.tvcom.cz/Zapasy/Sport-Fotbal/Soutez-Ondrasovka-Cup/Cast-U9/Pohlavi-Muzi/

FCVM zde má zápasy s:
20. 6. - SK Hanácká Slavia Kroměříž
20. 6. - FK Jablonec
21. 6. - FK Meteor Praha

Výsledky, umístění, fotky, videa jsou k vidění zde:
http://www.ondrasovkacup.cz/turnaje/detail/2019/2020/U9/Hlavn%C3%AD%20turnaj

Celkové pořadí:

  1.  AC Sparta Praha
  2. FC Zbrojovka Brno
  3. SK Hanácká Slavia Kroměříž
  4. FK Mladá Boleslav
  5. Mostecký FK
  6. TJ Svitavy
  7. Akademie FC Baník Ostrava
  8. FK Jablonec
  9. FK Meteor Praha
  10. FC Slovácko
  11. FC Velké Meziříčí
  12. 1.SK Prostějov
  13. FKM Vysočina Jihlava
  14. CU Bohemians Praha
  15. RMSK "Cidlina" Nový Bydžov
  16. FK Pardubice
  17. FC Hradec Králové
  18. TJ Praga Vysočany
  19. SK Benešov
  20. 1. FC Poruba
  21. FK Ústí nad Labem
  22. TJ Viktorka Vestec
  23. FK Junior Strakonice
  24. FK Spartak Choceň

Zdeněk Chaloupka

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.