Mladší a starší žákyně ukončily sezónu

matejmertl cz_hazenavm-38O víkendu 19. 6. – 21. 6. mladší i starší žákyně ukončily letošní sezónu. V pátek společně vyjely na přátelské utkání do Kuřimi. Po dlouhé odmlce se s velkou chutí pustily do bojů. Po odehraných utkáních jsme se všichni včetně trenérů přesunuli do RS Záseka, kde proběhlo závěrečné soustředění. I když nám počasí nepřálo, tento víkend jsme si moc užili. V sobotu jsme zahájili den protažením těla, pokračovalo se pohybovými hrami. V podvečer proběhlo setkání s rodiči a rozloučení s děvčaty ročníku 2005, které v následující sezóně budou hrát za mladší dorostenky a s ročníkem 2007, které se posunou do kategorie starších žákyň. Večer byl plný vzpomínek a povídání.
Všichni jsme si to moc užili a všem děkujeme za krásný víkend.

HODNOCENÍ SEZÓNY:

Mladší žákyně
Mladší žákyně se již v letní přípravě sešly v hojném počtu a tak se trenérky rozhodly přihlásit do Ligy Vysočiny dvě družstva mladších žákyň. Takto velký počet dívek se nesešlo v mladších žákyních už řadu let, což byl pro nás již na začátku sezóny velký úspěch. První víkend v září jsme se vydali jen s jedním družstvem na přípravný turnaj do Prahy – Vršovice, kde jsme nakonec obsadili 11. místo. Nutno ale podotknout, že pro některá děvčata to byly první zápasy v šestkové házené, takže zde šlo hlavně o zorientování se a seznámení se s velkou házenou. Poté už začala Liga Vysočiny, ve které se nám velice dařilo a po podzimní části skončilo naše „A" družstvo v těsnosti za Ledčí nad Sázavou na druhé příčce. Naše „B" družstvo skončilo na 5. místě. Po vánočních prázdninách jsme pořádali tradiční turnaj Memoriál Eduarda Klapala, ve kterém jsme se účastnily se dvěma družstvy. Naše „Béčko" skončilo na celkovém 8. místě a „Áčko" na krásném 3. místě, tým tak získal svoji první medaili v této kategorii. Poslední lednový víkend jsme jely s jedním týmem mladších žákyň na přípravný turnaj do Ivančic, kde se nám herně moc nedařilo a skončily jsme tak na místě posledním. Jako jeden z největších úspěchů letošní sezóny, ale považujeme postup na mistrovství České republiky v desetiboji, kam jsme se probojovaly přes krajskou kvalifikaci po výborných výkonech našich holek. Bohužel díky koronavirové pandemii se toto mistrovství republiky zrušilo stejně tak jako celá soutěž Ligy Vysočiny.
Nicméně doufáme, že příští sezóna bude stejně úspěšná jako ta minulá, ačkoliv už jen s jedním družstvem mladších žákyň.
Ještě bychom v závěru holkám chtěly poděkovat a pochválit je za obrovský progres během celého roku ve všech směrech.

Starší žákyně
Letošní sezónu starší žákyně zahájily letní přípravou a kondičním tréninkem s Davidem Oudou. V této kondiční přípravě pokračovaly holky celý rok. Hned první víkend v září odjely na první přípravný turnaj do Prahy na HANDBALL CUP 2019 Vršovice, kde získaly osmé místo. Od konce září se rozběhla soutěž LIGA VYSOČINY, kde se mužstvo po urputných bojích umístilo na třetím místě, pouze o dva body za druhým Havlíčkovým Brodem. Odehrálo se dvacet utkání a z toho bylo 11 výher a 9 proher. Nejlepší střelkyní našeho družstva byla LENKA HOLÍKOVÁ, druhá BÁRA ROSICKÁ a třetí TINA BIBROVÁ. Po ukončení podzimní části Ligy Vysočiny jsme odehrály několik dalších turnajů. Hned v prosinci jsme vyjely na turnaj do Kuřimi, kde naše starší žákyně vyhrály 1. místo. Druhý lednový víkend, jsme uspořádaly 1. ročník Memoriálu LENKY PACALOVÉ, kde naše děvčata vybojovala krásné 3. místo. A na konci ledna vyjela děvčata na 4. ročník VANGL CUPU do Ivančic, kde skončila na pátém místě.

V jarní části jsme se chtěli zúčastnit dalších přípravných turnajů a vybojovat druhé místo v LIZE VYSOČINY. Tyto plány nám bohužel překazila koronavirová omezení. Avšak ihned po uvolnění omezení jsme začaly trénovat a připravovat se na další sezónu.

Trenéři: Kateřina Závišková, Jana Šidlová, Ilona Závišková, Pavel Rosický

Ilona Závišková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.