Áčko doma remizovalo s Uherským Brodem 1:1

minVe druhém kole MSFL naše áčko hostilo Uherský Brod, po nepříliš záživné podívané si oba týmy připsaly do tabulky jeden bod za remízu 1:1.

Po devíti měsících vyběhli fotbalisté áčka k domácímu utkáni na Tržišti. Už v páté minutě měli fanoušci Velmezu důvod k radosti, po faulu na útočníka Plichtu byla odpískaná penalta, kterou s ledovým klidem proměnil Demeter. V 8. minutě se do šance dostal také Uherský Brod, střelu hostujícího hráče však zblokoval Puža na roh. V 15. minutě se do šance opět dostali hosté, s nebezpečnou střelou si však Kolář poradil. V 16. minutě kopali hosté roh, po skrumáži se odrazil balón k brodským hráčům, ti však nadvakrát nedokázali překonat Koláře. Také v 16. minutě ohrozil hostující bránu domácí Demeter, jeho střela byla zblokovaná obráncem na roh. O tři minuty později se po průnikové přihrávce uvolnil Plichta, udělal kličku gólmanovi Jíchovi, z úhlu však jeho zakončení postrádalo přesnost a razanci. Ve 26. minutě hosté kopali tři rohy za sebou, ani jeden nepřinesl ohrožení pro domácí tým. Ve 32. minutě kopal tým Uherského Brodu standardní situaci, hlavička která z ní pramenila nikterak neohrozila bránu Koláře. Ve 41. minutě Kriegsmann z hranice půlkruhu velkého vápna nepřesně zakončil. O minutu později, ve 42. minutě hosté zahrávali standardní situaci, míč letěl na zadní tyč, ze zadní týče ho hostující hráč vrátil na malé vápno, kde hostující Flasar už měl lehkou práci a snížil na 1:1. Po prvním poločase hráči odcházeli do kabin za stavu 1:1.

Ve druhém poločasu se v 51. minutě do šance dostal po přiklepnutí Plichty záložník Mezlík, branku o pár decimetru minul. V 55. minutě hosté zahrávali standardní situaci na přední tyč, útočící hráč prodloužil balón hlavou za sebe na zadní tyč, kde ve veliké šanci hostující hráč minul bránu Koláře. V 61. minutě se křídelník Dolejš dostal do velkého vápna, jeho nebezpečná střela byla zblokovaná na roh. O sedm minut později, v 68. minutě, se po souhře Šuty s Malatou, první jmenovaný dostal do zakončení, velice nepříjemnou střelu hostující Jícha vytáhl na roh. V 77. minutě se dostal Demeter po rohu ke střele z velkého vápna, bránu však o kousek minul. Ke konci zápasu, v 87. minutě, se po nenápadné akci z kraje hřiště dostal do zakončení nůžkami hostující útočník, jeho akrobatickému zakončení však scházela přesnost. Po konečném hvizdu rozhodčího si oba týmy odnesly z utkáni bod po remíze 1:1.

Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Dnešní utkání moc fotbalové krásy nenabídl. Zápas jsme přitom začali ideálně, když jsme se hned na začátku dostali do vedeni, bohužel chvíli na to Tonda Plichta netrefil z boku prázdnou branku a tím naše šance v prvním poločase skončili a soupeře jsme do hry dostali zbytečnými standardními situacemi z které se i prosadili. Druhý poločas jsme měli rádoby tlak a územní převahu, ale kromě 3 střel zpoza vápna jsme si gólovku nepřipravili. Bohužel musím říct, že z celkového hlediska byla remíza spravedlivá. Pokud chceme hrát nahoře, tak ke vší úctě k Brodu, musíme tento domácí zápas vyhrát.

Ve třetím kole MSFL naši fotbalisté zajíždějí na půdu Rosic, utkání se odehraje v sobotu, 22.8., od 16:30.

FCVM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.