Ženy v poháru končí

zeny hazenaTJ Sokol Velké Meziříčí – Tatran Bohunice 24:26 (10:13)

Po letní přípravě vstupovaly naše ženy do nového soutěžního ročníku zápasem ČESKÉHO POHÁRU. Na domácí palubovce se postavily prvoligovému Tatranu Bohunice. Naše soupiska byla před zápasem zcela naplněná, a do utkání tak mohlo zasáhnout hned 16 našich hráček. Na to jsme v uplynulých sezonách opravdu nebyly zvyklé, jelikož jsme většinu utkání odjezdily s minimem hráček.
Úvod utkání nám bohužel vůbec nevyšel a po několika minutách jsme již prohrávaly 0:4! Poté se nám povedlo ubránit brněnské útoky, a trestat tak soupeře rychlými brejky. Během dalších několika málo minut bylo srovnáno 5:5 a hrálo se vlastně od znova. Bohužel po celou první půli jsme se trápily v zakončení. Naše dobře sehrané kombinace končily na výborně chytající brněnské brankářce či na brankové konstrukci. To nás sráželo do kolen, i když jsme se neustále držely na dostřel. Závěr poločasu nám bohužel nevyšel a soupeř odskočil na 10:13. Kdybychom ale proměňovaly naše vyložené šance, tak by poločasový výsledek musel vypadat úplně jinak.
Do druhé půle jsme vstoupily lépe a pomalu jsme ukrajovaly z náskoku Tatranu. Zhruba 15 minut před koncem jsme sedmičkou z ruky Kateřiny Záviškové konečně srovnaly na 18:18. Bohužel poté jsme si vybraly opět slabší chvilku, a soupeřky tak odskočily na 18:23. V závěru se nám už jen podařilo opticky snížit na konečných 24:26. Tato smolná prohra tak ukončila cestu našich žen pohárem. Výsledek nás musí mrzet, protože dnes jsme určitě horším týmem nebyly, rozhodla hlavně naše nepřesná koncovka.

Sestava a branky: Jarmila Šabacká, Veronika Blažková, Jana Šidlová – Kateřina Závišková (6/3), Lucie Zbožínková (5), Markéta Pospíšilová (3), Romana Doležalová (2), Kristýna Cahová (2), Tereza Borkovcová (2), Denisa Hladíková (2), Lenka Pacalová (1), Anna Vodná (1), Kristýna Zezulová, Veronika Špinarová, Klára Kuřátková, Michaela Homolová, vedoucí družstva Jana Šidlová, Marcela Večeřová.

Pozvánka do Haly Za Světlou:

Sobota 26. září
13,00 hodin II. liga ženy Házená Velká Bystřice
15,00 hodin II. liga mladší dorostenci Sokol Telnice
17,00 hodin II. liga muži Sokol Telnice

Ondřej Poul

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.