Fotbalová přípravka U10 odehrála několik turnajů

20200910 170310_u10Po delší pauze se opět rozjel „kolotoč“ turnajů. Pro hráče přechod z U9 do U10 znamenal i pár změn co se pravidel týká. Asi největší změna je počet hráčů. V této kategorii se již hraje 5+1. Je to sice pouze jeden hráč navíc, ale při hře to znamená mnoho změn.

První turnaj, kde si kluci tuto změnu mohli vyzkoušet byl turnaj Třebíč Open, který se konal 22. 8. Zde se kluci utkali s týmy, se kterými se potkali i ve finálovém turnaji Ondrášovka Cup 2019/2020. Kluci si zvykali na nová pravidla, ladili formu a z 8 zápasů si odnesli 2 výhry.

Další den - 23. 8. se konal turnaj o pohár starosty ve Velké Bíteši. Zde to již byla hra, na kterou jsme od těchto hráčů zvyklí. Nahrávky, kombinace a bojovnost. Také bylo vidět, že se dokázali lépe vypořádat s jiným počtem hráčů na hřišti. V zápase o třetí místo jsme Zbrojovce Brno vrátili prohru z předchozího dne v Třebíči a odnesli si celkové třetí místo.

Následující víkend se odehrál turnaj TOP Moravia Cup ve Vážanech nad Litavou. Tady mladí fotbalisté změřili své síly s týmy jako Sigma Olomouc, Zlín, Slovácko, Sparta Brno a Zbrojovka Brno. Nakonec skončili na 9. místě z celkem dvanácti týmů. Zde již byl vidět určitý posun. Hra se celkově zrychlila a i když umístění nebylo zcela dle představ, tak se kluci za svůj výkon stydět nemuseli.

A jako zatím poslední turnaj se uskutečnilo první předkolo Ondrášovka Cupu 2020/2021. Ten se odehrál v Polné 10. 9. a hrálo se o postup do druhého předkola. Bylo vidět, že si kluci z minulých turnajů odnesli mnoho zkušeností. Hodně jim daly všechny předchozí zápasy bez ohledu na to, zda vyhráli nebo prohráli. Na hřišti jsme viděli, že jim nechybí bojovnost, sebedůvěra a souhra. Celkově se umístili na 1. místě se skóre 34:5 a postup do druhého předkola si bez pochyby zasloužili. Za dva týdny je čeká druhé předkolo a všichni jim přejeme, aby jim tato forma vydržela.

FC VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.