Vstup do 1. ligy žen vyšel házenkářkám parádně

VM-Olomouc foto_zdroj_Házena_Velké_Meziříčí_101. liga ženy, 1. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – SK UP Olomouc, z.s. 35:26 (15:13)

Za plného poledního slunce ve vyhřáté házenkářské hale se naše ženy po dvou letech opět představily v 1. lize. Po dvou letech v lize druhé, kdy se díky celosvětové pandemii soutěžní ročníky nedohrály, byla na hráčkách vidět chuť a odhodlání. Společnými silami si došly v prvním kole ke dvoubodovému zisku!

Vstup do utkání byl jak ze říše snů. Aktivní obrana s jednoduchými kombinaci přinesla v prvních pěti minutách vedení 4:1. V dalších deseti minutách domácí hráčky pokračovaly s nasazením a rychlými přechody do útoku, které zakončovaly góly. Postupně se ale objevovala menší koncentrace v obraně, které hostující házenkářky dokázaly využít a dotáhnout se na jednobrankový rozdíl (19. minuta 10:9). Naštěstí stále s chutí hrající útok a hned pět proměněných sedmimetrových hodů z ruky Katky Záviškové znamenalo zvýšení skóre na 15:10 (27. minuta). Poslední čtyři minuty prvního poločasu našim hrubě nevyšel, když inkasovaly tři branky v řadě a stále tak živily naděje soupeřek. Po zaznění sirény označující konec prvního poločasu svítilo na nových světelných tabulích skóre 15:13.

První poločas sice hráčky začaly skvěle, ale ten druhý byl jak z jiného zlého světa. Vždyť už po třech minutách hry prohrávaly 16:17! Nesmyslné přihrávky, zbytečné ztráty a nedůraz v obraně vše olomouckým usnadnilo. Naštěstí se opět objevila chuť po vítězství a během dalších šesti minut holky překlopily skóre na svoji stranu (9. minuta 21:18). Od tohoto okamžiku domácí zápas nepustily a nedovolily se soupeřkám přiblížit na dostřel. Opět začala fungovat kombinační hra a vysunutá aktivní obrana nutila hostující k jednoduchým chybám, které znamenaly zvyšování brankového přídělu na naší straně. Konečný výsledek 34:25 byl zasloužený a spravedlivý.

Během zápasu se na palubovku dostalo všech 13 hráček a tři brankařky. Dokonce 10 hráček dokázalo vsítit branku! Holky zaslouží pochvalu za aktivní obranu, která je fyzicky náročná a zlepšenou kombinační hru, kterou předvádějí v útočné části hry. Zápas ukázal, kde jsou rezervy a na co je třeba se v tréninku zaměřit. Ale takto povedený vstup do soutěže určitě vlil holkám do žil potřebný entusiasmus, který je může dál hnát.
V dalším kole zajíždíme na palubovku soupeře z Jindřichova Hradce. Proti soupeřkám od Vajgaru se nám dlouhodobě nedaří, ale určitě se tam popereme o co nejlepší výsledek.

Sestava a branky: Šabacká J., Šidlová J., Večeřová J. – Závišková K. (10/5), Zbožínková L. (6/3), Pacalová L. (4), Pospíšilová M. (3), Špinarová V. (2), Borkovcová T. (2), Doležalová R. (2), Cahová K. (2), Slámová K. (2), Koudelová N., Kuřátková K., Puffer N., trenéři Záviška V. a Partl T.

Jana Šidlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.