Ženy nestačily soupeřkám z Kunovic

zeny 2021_09_01_otrokovice_m1. liga ženy, 3. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – SHK Kunovice 18:31 (10:12)

Po prohře v Jindřichově Hradci chtěly ženy bodovat. Výhra na domácí palubovce je totiž vždy důležitá. Bohužel hlavně druhý poločas našim házenkářkám hrubě nevyšel a brankový rozdíl ve skóre tak byl hodně děsivý.
Začátek utkání byl od obou družstev hodně nervózní. Nepřesná střelba, která končila mimo brankovou konstrukci, tak nebyla ničím překvapujícím. První branka padla až ve třetí minutě od domácí hráčky. Soupeřky ovšem nezaostaly a po jednoduché kombinaci dohrály na brankoviště, kde se hostující pivotmanka nemýlila. V dalších pěti minutách se oba týmy střídaly ve vedení. Zlom nastal až v 17. minutě, kdy hosté po rychlém brejku odskočily na rozdíl dvou branek (6:8). Ani přesilová hra domácích na tom nic nezměnila a soupeřky dokonce v 22. minutě vedly již čtyřbrankovým rozdílem. Oddechový čas hostů paradoxně více pomohl našim házenkářkám, které aktivní vysunutou obranou nedovolily protihráčkám vystřelit a skóre dokonce snížily na jednobrankový rozdíl. Nakonec ještě jedna branka do naší sítě zapadla, a proto svítilo na ukazateli skóre 10:12.

V úvodu druhého poločasu se skóre neměnilo nějakým výrazným způsobem. Soupeřky si stále udržovaly dvoubrankové vedení (4. minuta 13:15). Ovšem pak nastala třináctiminutová pasáž, která pro naše barvy byla zdrcující. Přesně tak dlouho totiž trval náš bezbrankový úsek. Hosté naopak hlavně ze sedmimetrových hodů mířily přesně, a rozdíl tak byl již osmibrankový. Naše hra byla hodně vzdálená povedeným kombinacím a soudržné obraně z předešlých zápasů. V tomto utkání se pak našim již nepovedlo průběh zdramatizovat a hosté tak po zásluze odjížděli s plným počtem bodů.

Našim házenkářkám nezbývá než se ze zápasu poučit a začít se připravovat na soupeře z Vršovic. Ten aktuálně figuruje na prvním místě prvoligové tabulky a ještě ani jednou nezaváhal. Zápas to bude jistě atraktivní. Doufáme, že holky si smůlu vybraly v tomto utkání a v tom další bude na jejich straně i trochu toho pověstného štěstíčka. Utkání začne v tradičním čase 13:00. Před tímto duelem svůj čtvrtý zápas odehrají starší dorostenky proti stejnému soupeři z hlavního města Prahy.

Sestava a branky: Šabacká J., Šidlová J., Večeřová M. – Závišková K. (5/4), Zbožínková L. (4), Pospíšilová M. (3), Pacalová L. (3), Doležalová R. (2), Puffer N. (1), Koudelová N., Špinarová V., Kuřátková K., Borkovcová T., Cahová K., Slámová K., trenéři Záviška V. a Partl T.

Jana Šidlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.