Dorost zahájil ligovou sezónu

IMG 0105_copy1. liga mladší dorost – Morava, 1. kolo
TJ Sokol Žďár nad Sázavou – KH Kopřivnice 25:36 (10:20)

Ligová sezóna mužských složek se o uplynulém víkendu naplno rozjela. Novinkou v tomto soutěžním ročníku je účinkování našich mladších dorostenců v prvoligové soutěži. Před sezónou byl náš oddíl osloven oddílem ze Žďáru nad Sázavou s nabídkou účasti v této nejvyšší soutěži. Jednalo se o dohodu, kdy naši hráči budou moci hrát tuto soutěž, ovšem pod hlavičkou TJ Sokol Žďár nad Sázavou. Po několika jednáních bylo nakonec rozhodnuto, že se do tohoto spojení půjde. Vždyť, kde lépe se naši hráči zocelí než v konkurenci těch nejlepších z celé České republiky.

Na úvod je ještě třeba říct, že kádr je složen z deseti velkomeziříčských mladších dorostenců, kteří jsou doplněni dvěma dorostenci z Nového Veselí. Na zkušenou se v týmu budou objevovat čtyři velkomeziříčští starší žáci a čtyři starší žáci z Havlíčkova Brodu.
Hned v prvním kole čekal na naše dorostence těžký úkol. Soupeř z Kopřivnice se již několik let představuje v nejvyšší soutěži dorostenců i mužů a tito hráči mají před sebou jasný cíl – dostat se do extraligy. A jejich nasazení tak bylo znát již při rozcvičce. Na druhou stranu ani náš tým rozhodně nepůsobil vystrašeným dojmem.

Utkání bylo prvních jedenáct minut hodně vyrovnané. Naši hráči hráli odvážně, navíc se v brance dařilo Tomáši Kučerovi. S postupem času se začali projevovat soupeřovi kvality. Jednoduché útočné kombinace spojené s důraznou obranou, za kterou se dařilo hostujícímu vysokému brankáři, znamenaly postupné navyšování skóre. Ještě ve 20. minutě byl rozdíl pouze čtyřbrankový, ale posledních deset minut byl na palubovce jenom jeden tým. Navíc přímá červená karta za zbytečný faul při rychlém útoku také našim hráčům moc nepomohla. Desetibrankový rozdíl tak nebyl pro přihlížející překvapením.

Ve druhém poločase se hosté stále prezentovali rychlou hrou, ale naši hráči, kteří neměli co ztratit se snažili také hrát aktivně. A to byl důvod, proč byla tato část zápasu vyrovnanou partií. Kopřivničtí dorostenci si stále udržovali desetibrankový rozdíl. I když druhý poločas skončil 15:16, tak na celkovém skóre to již nemělo vliv. Hráči i s trenérem si mohli vyzkoušet různé herní varianty a zapojit do utkání všechny hráče.
Hráči mají ostrý ligový start za sebou a teď už vědí, co je v soutěži může čekat.
Ve druhém kole zajíždí dorostenci na palubovku soupeře z Telnice. Proběhlé výsledky naznačují, že by se mohlo jednat o vyrovnanou partii. Těch příležitostí k bodování příliš nebude, a tak bude potřeba odvést v Telnici maximu. Držíme pěsti, aby tomu tak bylo.

Online zápis z utkání ZDE
7m hody 1/1: 2/2: vyloučení 3:3, navíc ČK domácí
Sestava a branky: Kučera Tomáš, Novotný Tomáš – Melichar Adam (7), Koudela Robin (4/1), Uchytil Jakub (4), Rosa Benjamin (2), Pavlíček Jaroslav (2), Kakač Martin (2), Požár Adam (2), Urbanec Michal (2), Finsterle Jakub, Čermák Štěpán, Vik Denis, trenér Šidlo Ladislav, asistent trenéra Kavka Petr, vedoucí družstva Koudelová Dana.

Nově vzniklý starší dorost na úvod nebodoval

2. liga starší dorost – Čechy, 1. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – Sokol Šťáhlavy 28:35 (16:18)

Nově vzniklé družstvo staršího dorostu má pro tuto sezónu jasný cíl. Vzhledem ke dvouleté „covidové pauze" je třeba, aby hráči co nejvíce hráli a byli tak později připraveni plynule přejít do družstva mužů. Pro tento soutěžní ročník bylo družstvo nalosováno do 2. dorostenecké ligy hrající v Čechách.
Kromě našich odchovanců se v týmu představují také dva odchovanci novoveselské házené a dva naši hráči, kteří již několik let hrají v Novém Veselí.
Začátek zápasu byl velmi vyrovnaný. Obě družstva byla spíše útočně laděná, a proto se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Zlom nastal až ve 14. minutě, kdy se hostům podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl (8:10). Pak přišla pasáž, kdy se naši dorostenci zbytečnými chybami nedostali vůbec ke střelbě. Soupeři si na druhou stranu nacházeli až moc jednoduchou cestu naší obranou (27. minuta 13:17). Na konci poločasu se po několika dobrých obranných zásazích podařilo skóre snížit na dvoubrankový poločasový rozdíl (16:18).
V úvodu druhého poločasu se hrálo opět vyrovnaně, i když si soupeř stále držel dvou až tříbrankové vedení. Zlepšená obrana a přechod do útoků ovšem nabídl našim možnost skóre snížit. Bohužel zbytečné ztráty míče nás k zakončení nedostaly, přitom ve 40. minutě to bylo již o jedinou branku 21:22! Hosté se díky většímu zápalu pro hru dokázali opět trhnout na čtyřbrankový rozdíl. Po domácím oddechovém čase ve 48. minutě se hra opět trochu vyrovnala a dala našim hráčům ještě šanci na změnu ve vývoji. Ovšem zbytečné dvojité vyloučení v posledních pěti minutách vzalo našim borcům vítr z plachet. Utkání tak skončilo sedmibrankovým rozdílem 28:35.
Velkou kaňkou na celém zápasu bylo vážné zranění domácího Radka Navrátila, kterému tímto všichni přejeme brzké uzdravení!
V dalším kole zajíždí družstvo starších dorostenců na zápas do Strakonic.

Online zápis z utkání ZDE
7m hody 2/2: 3/3: vyloučení 7:3
Sestava a branky: Deraha Lukáš – Mach Jakub (8/2), Strýček Jakub (7), Navrátil Radek (4), Chalupa Martin (3), Šikula Martin (3), Rosa Tomáš (2), Novotný Matěj (1), Rosa Benjamin, Mikšík Štěpán, Čermák Štěpán, trenér Šidlo Ladislav, vedoucí Bezděk Michael.

Ladislav Šidlo

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.