Velkomeziříčští hokejisté porazili rezervu brněnské Komety

DĚKOVAČNA FANOUŠKŮM_VEL_MEZUHC Kometa Brno „B" – HHK VM 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Góly a asistence: 01:57 Havlát, 22:52 Mokrohajský (Švejda) – 05:28 Horký (Malec, Slabý), 07:20 Horký (Malec), 33:16 Křenek (Paták, Kochánek).
Sestava HC Komety Brno „B":
Slavíček (Šembera) – Švejda, Kučera, Studený, Kališ, Buchal, Malec, Trnka – Halász, Kadlic, Pigl – Brabenec, Vašíček, Krejčí – Havlát, Říčka, Mokrohajský – Popelka, Krejčiřík.
Trenéři: Konečný, Otoupalík.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Maláč (44. – 47. Juda J.) – Vlašín P., Slabý, Burian V., Kochánek, Báňa, Ambrož, Svoboda – Malec, Juráň, Horký – Paták, Křenek, Střecha T. - Strnad, Střecha F., Michalčuk – Rozmarín.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Rozhodčí: Held – Zapletal, Štěrba.
Vyloučení: 2:2, využití: 0:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:24 (7:8, 9:11, 14:5)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Slavíček (KOM) - 87,50 % - 21 zákroků – 59 min.
Maláč (HHK) - 92,59 % - 25 zákroků – 57 min.
Juda J. (HHK) - 100,00% - 3 zákroky - 3 min.
Diváci: 213

Ve středu pokračovala dalším kolem II. liga. Velkomeziříčští hokejisté zajížděli do moravské metropole, kde se ve Winning Group Areně střetli s „B" mužstvem Komety Brno. Vstup do utkání vyšel lépe domácím, kteří se na konci druhé minuty ujali vedení. K odraženému kotouči se dostal Robert Havlát, který se vyhnul vyjetému brankáři HHK a s pukem dojel až do branky. V polovině šesté minuty zavezl puk na útočnou modrou Petr Slabý, následnou přihrávku zpracoval Marcel Juráň, který křižnou přihrávkou našel Davida Horkého. Ten střelou k pravé tyčce vyrovnal - 1:1. O dvě minuty později opět lovil brněnský brankář kotouč z branky. Ondra Malec našel přihrávkou opět Davida Horkého, který se ze stejné pozice nemýlil 1:2. V 13. minutě se do obrovské šance dostal Ondra Malec, který nadvakrát nepřekonal Zdeňka Slavíčka. V samém závěru první třetiny se ocitl tváří v tvář brněnskému brankáři Milan Strnad. Jeho šanci zlikvidoval gólman Komety.

FOTO Z_WINNING_GROUP_ARÉNY_-_KONEČNÝ_VÝSLEDEKDruhou část začali domácí náporem, přesto se do velké šance dostal David Křenek s Tomášem Střechou. Slibnou šanci ukončil předčasný hvizd hlavního rozhodčího. Kometě se podařilo vyrovnat ve 23. minutě. Přihrávku Švejdy poslal Mokrohajský do horního růžku velkomeziříčské svatyně. Dost diskutabilní zákrok přišel ve 25. minutě, kdy brněnský obránce Buchal vrazil na hrazení Davida Křenka. Ten po zákroku zůstal ležet na ledě. Zákrok však nebyl potrestán. Ve 32. minutě předvedl perfektní zákrok Filip Maláč, který vytěsnil betonem kotouč mířící do branky. O dvě minuty později viděli diváci další branku. Tomáš Kochánek poslal touš po prknech na Lukáše Patáka. Z jeho hole mířila přesná přihrávka na Davida Křenka, který poslal VelMez do vedení – 2:3. V závěru druhé třetiny měli domácí hráči drtivý tlak, naštěstí se jim vyrovnat nepodařilo.
Začátek třetí části přinesl početní výhodu domácím, poté co kotouč z hole Ondry Malce skončil na tribuně. Bránící čtveřice dokázala zblokovat několik tvrdých střel soupeře. Ve 45. minutě musel Filip Maláč na střídačku, protože mu po jednom ze zákroků vypadl nůž z brusle. Na tři minuty se do branky postavil Jarda Juda a připsal si tři zákroky. Poté se do branky vrátil Filip, který utkání dochytal. Domácí v závěru hráli v šesti, bez brankáře. Několik zákroků si připsal velkomeziříčský brankář, který měl velký podíl na celkovém vítězství.
Z brněnské Arény si tak hráči odváží plný počet bodů. V sobotu je čeká další těžký soupeř. V bitvě dvou Meziříčí bude Velké hostit to Valašské. Utkání začíná tradičně od 17.30 hod.

Program mistrovských zápasů mužů:
Sobota 25. 09. 2021 HHK Velké Meziříčí – HC Bobři Valašské Meziříčí, začátek utkání
v 17.30 hod. (zimní stadion Velké Meziříčí)

Jaroslav Juda
HHK VM

MISTROVKÉ UTKÁNÍ_-_VALAŠSKÉ_MEZIŘÍČÍ

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.