V regionálním derby vyšly ženy naprázdno

zeny 2021_09_01_otrokovice_m_11. liga ženy, 5. kolo
Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Sokol Velké Meziříčí 32:24 (18:14)

Páté kolo prvoligové soutěže se neslo ve znamení regionálního derby. Naše házenkářky se přes dobře rozehraný zápas nedokázaly zkoncentrovat a body tak zůstaly na palubovce soupeřek.

Na rozdíl od dřívějších utkání nám vstup do zápasu vyšel velice dobře. Aktivní hrou v útoku jsme si dokázaly vytvořit dobré střelecké příležitosti, které hráčky s přehledem proměňovaly. Obrana se snažila držet střelkyně dál od naší svatyně, což nám vyneslo čtyřbrankové vedení 6:10 (11. minuta). Postupně se ovšem do naší hry začaly dostávat stále častější technické chyby. Obrana byla nekoncentrovaná a tím pádem i více propustná. V útoku jsme nedokázaly kvalitně zakončit a soupeř tohoto zaváhání zkušeně využil. Vždyť jsme deset minut nedaly branku a domácí jich daly hned šest (26. minuta 16:12). Do konce poločasu se toho již moc nezměnilo a soupeřky tak držely čtyřbrankové vedení 18:14.
V úvodu druhé půle se hrálo hodně vyrovnaně. Domácí jsme zlepšenou obranou držely dál od naší branky, což přineslo jejich nepřesnou střelbu. Bohužel naše útočné snahy, místo aby končily brankou, tak spíše znamenaly technické chyby. Tím pádem se nepodařilo snížit rozdíl ve skóre, namísto toho přišly tři rychlé branky v naší síti. Jasné vedení si domácí již nenechaly vzít a zkušeně zápas dohrály do vítězného konce 32:24.

Naší obraně chybí větší důraz a v útočné hře zase přehled a větší trpělivost. Černou tečkou utkání bylo zranění kolene Markéty Pospíšilové, které přejeme brzké uzdravení!

Po pěti kolech je tak naše družstvo na desátém místě s bilancí jedné výhry a čtyř proher.
Reprezentační pauzu zaplní naše hráčky druhým kolem Českého poháru, když v sobotu 9. října zajíždějí na palubovku aktuálního lídra ligy, Kunovic. Snahou bude soupeře potrápit a vyzkoušet různé herní a obranné kombinace.

Sestava a branky: Jarmila Šabacká, Marcela Večeřová – Iva Závišková (6), Kristýna Cahová (4), Michaela Homolová (4), Lenka Pacalová (3), Natálie Koudelová (2), Lucie Zbožínková (2), Klára Kuřátková (1), Tereza Borkovcová (1), Karolína Slámová (1), Magda Pospíšilová, Natálie Puffer, Markéta Pospíšilová, trenéři Jana Šidlová a Vincenc Záviška

Jana Šidlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.